Talas Belediyesi bünyesindeki Fatma Bacı Baciyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi’nde 9 farklı branşta eğitim gören yaklaşık 200 kursiyer, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Mevlana Mahallesi’ndeki merkezde gerçekleşen törene Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tülay Tekin, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.
Törenin açılışında konuşan İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tülay Tekin, kurslarda herkese hizmet verdiklerini belirterek, talepler doğrultusunda kursların açıldığını söyledi. Tekin, kursların açılmasında işbirliği yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür etti.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kadınlara verdikleri önemden bahsederek Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nın (KAYMEK) 26. şubesinin bugün açılacağı müjdesini verdi. Başkan Palancıoğlu, KAYMEK’in ilk Talas şubesinin ardından daha sonra da şubelerin açılacağını kaydederek, "Kadın kültür merkezlerimize ilave olarak KAYMEK’in de açılması Talaslı kadınlarımızın farklı branşlarda eğitim alarak sosyalleşmenize ve aile ekonominize katkı sağlayacaktır." dedi.
Başkan Palancıoğlu, kadınlara yönelik projelere başladıklarını anlatarak, "Atatürk Bulvarı üzerinde kadın kültür merkezi ve kapalı çocuk parkı temelini attık. İç teşrifatıyla birlikte yaklaşık 1,5 milyon TL’ye mal olacak. Bununla birlikte fayton alımlarımızı yaptık, bu yaz hizmete başlatmayı planlıyoruz. El ürünleri satış merkeziyle ilgili Erciyes Teknopark’ta ofis kiralayarak internet üzerinden satış yapılabilecek. Kadınlarımızı daha çok sevindirecek proje ise Zincidere Cezaevi’nin 100 yıllık tarihi binasını 13 kurumla görüşerek birkaç ay içinde devrini alacağız. Restorasyonu tamamlandığında Türkiye’ye örnek olacak bir kültür merkezi olacak." şeklinde konuştu.
Konuşların ardından dikiş-nakış, kurdele, örgü, aşçılık ve pastacılık, okuma-yazma, İngilizce, diksiyon, bilgisayar ve işaret dili branşlarındaki kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Törenin sonunda kursiyerlerin el emeği göz nuru sergisi gezildi.