TÜBİTAK Gıda Enstitüsü, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde konferans verdi.
Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün ev sahipliğinde “TÜBİTAK-MAM NutraHealty INFO DAY - IV” başlığı altında konferans yapıldı.
Konferansa TÜBİTAK-MAM Gıda Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Uzman Araştırmacı Ferruh Adaoğlu konuşmacı olarak katılırken, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim de konferansta yerini aldı.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin (MAM) köklü enstitülerinden biri olan “Gıda Enstitüsü” hakkında bilgilerin verildiği konferansta enstitünün; gıda konusunda dışa bağımlılığın azaltılmasına, gıda güvenliğinin sağlanmasına, beslenme sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacak bilgi, teknoloji ve ürün geliştirilmesini hedefleyen bir kurum olduğunun altı çizildi. Enstitüde yürütülen projelerin ‘gıda işleme teknolojileri’, ‘gıda ambalajlama ve muhafaza’, ‘beslenme ve fonksiyonel gıdalar’ ve ‘gıda güvenliği ve kalitesi’ konularının enstitünün başlıca araştırma konuları olduğu belirtildi.
Enstitüdeki araştırmacıların uzmanlık alanının çoğunlukla gıda mühendisliği olmasıyla birlikte bunun yanı sıra kimya, kimya mühendisliği, biyoloji, veterinerlik, ziraat mühendisliği, makine mühendisliği ve fizik alanlarını da kapsadığı belirtildi.
Konferansta “Gıda işleme teknolojileri, gıda ambalajlama ve muhafaza, beslenme ve fonksiyonel gıdalar ve gıda güvenliği ve kalitesi konuları üzerine bilgiler verildi.