Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacılar’da yaptırılacak olan Kadın ve Gençlik Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Tören kapsamında ayrıca Hacılar Belediyesi tarafından yaptırılacak Sanayi Sitesi’ne de ilk harç kondu.
Hacılar Meydanı’nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanısıra Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Mehter Takımı’nın konseri ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, göreve başlayalı 13 ay olduğunu ifade ederek, "AK Parti’nin iktidardaki 13. yılı. Bizim de belediye başkanlığındaki 13. ayımız. Bu 13 ayda birçok önemli işe imza atarak Hacılar’ın gelişmesi ve büyümesi için çalışmalar yaptık. Büyükşehir ile de el ele çalışmalar yapıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda hem Haseki Başkanımın hem de Çelik Başkanımın çok büyük desteğini gördük. İlçemize kazandırılacak olan Kadın ve Gençlik Merkezi için de özellikle teşekkür ediyorum" dedi.
"HACILAR İLK GÖZ AĞRIMIZ"
Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Hacılar’ın Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilk hinterland belediyesi olduğuna dikkat çekerek, "Hacılar bizim ilk göz ağrımız. Kayseri Büyükşehir Belediye sınırları Kocasinan ve Melikgazi Belediyeleri’nden müteşekkil iken ve daha hinterland yasası olarak bilinen 5216 sayılı kanun yürürlüğe girmemişken Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmak için meclisinden karar çıkartan ve sınırlarımıza dahil olan ilk belediye Hacılar Belediyesi’dir. Yani işbilir Hacılarlılar, taa o zamandan ’zengin ortak’ Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarından yararlanmak için hamle yaptılar ve bunun semeresini de yıllar içinde gördüler" dedi.
"ERCİYES, HACILAR’A ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK"
Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından birisi olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesinin bir ayağını da Hacılar Kapı oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, projenin Hacılar’a büyük kazanımlar sağlayacağını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak Hacılar’da gerek altyapı gerekse de sosyal-kültürel anlamda çok iş yapıldı. Bunların başında da Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi geliyor. Haseki Başkanımın ufuk ve vizyon projesi olan bu kayak merkezinin bir ayağı da Hacılar Serçel Yaylası’nda kuruldu. Faydalarını yavaş yavaş hem Kayseri hem de Hacılar görmeye başladı. İlerleyen dönemde bu kayak merkezinin getirisini çok daha iyi şekilde göreceğiz inşallah" diye konuştu.
"İŞİN KÜLFETİNE TALİBİZ"
Daha sonra temeli atılan proje ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, sözlerini şöyle devam etti:
"Şimdi Hacılar’a bir yeni yatırım daha kazandırıyoruz. Her ilçeye yaptırdığımız Kadın ve Gençlik Merkezi’nin bir benzerini de Hacılar’a inşa ediyoruz. Bugün ayrıca Hacılar Belediyesi tarafından yaptırılacak Sanayi Sitesi’nin de temelini atıyoruz.Hacılar’ın işbilirliği burada da kendini gösteriyor. Görüldüğü gibi Hacılar Belediyesi para getirecek işleri kendi yapıyor, para harcatacak işleri bize bırakıyor. Helali hoş olsun, biz Büyükşehir Belediyesi olarak zaten bu işler için varız. İşin külfetine, zahmetine talibiz. Biz yapalımki insanlarımız huzura ersinler, yaşadıkları yerlerden keyif alsınlar. En basit işleri için bile şehir merkezine bağlı kalmasınlar. Zaten bu hedef doğrultusunda iki ayı aşkın süredir il genelindeki tüm ilçelerimizi gezdik. Her birinde çok önemli tesis ve yatırımların temelini attık, bir kısmının açılışını yaptık. İnşallah bundan sonra da aynı doğrultuda iş yapmaya, hizmet üretmeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz."
"HASEKİ BAŞKAN’A TEŞEKKÜR"
Konuşmasında Haseki Başkan’a da ayrı bir parantez açan Başkan Çelik, Haseki Başkan’ın Hacılar’a katkısının çok olduğuna işaret etti ve Erciyes Projesi başta olmak üzere Hacılar için hayati önem taşıyan projelere imza attığını söyledi.
Başkan Çelik son olarak da ilçelere yaptıkları Kadın ve Gençlik Merkezleri arasında en büyüğünü Hacılar’a inşa ettiklerini ve 200 m² büyüklüğü ile yine en büyük yüzme havuzunun da buraya yaptırıldığını sözlerine ekledi.
Tören, konuşmaların ardından Necmettin Nursaçan’ın yaptığı dua ve butona basılıp temellerin atılmasıyla son buldu.