Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili adayları Sultan Güneş Özcan, Dağıstan Budak ve Ethem Kavak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan HDP 1. sıra milletvekili adayı Sultan Güneş Özcan, Kayseri’de hedeflerinin yüzde 10 oy almak olduğunu söyledi.
Yapılan basın açıklamasında konuşan HDP 1. sıra milletvekili adayı Sultan Güneş Özcan, "Halkların Demokratik Partisinin girdiği ilk genel seçim. Daha çok yolun başında. Yerel seçimlerde bunun ilk deneyimini yaşadık. Ben Kayseri doğumluyum ama İstanbul’da yaşıyorum. Buraya gelirken, ’Kayseri’yi bilmezsiniz çok muhafazakar bir kent, burada çok zorlanabilirsiniz’ dediler. Dördüncü hafta oldu buradayız. Hala bile yönelen ilgiyi tam anlamıyla karşılayabilmiş değiliz" dedi.
Özcan ayrıca, "Türkiye’nin 4 temel problemi var. Halkların Demokratik Partisi bu 4 temel probleme çare olmaya aday. Bu ülkede çok acı bedeller yaşandı. Kendi kimliği ile, kendi dili ile, kendi inancı ile eşit haklarla eşit yurttaşlık talebinde bulunmanın bu ülkede suç sayıldığı karanlık yıllardan geldik. Yüzlerce, binlerce bedel toprağa verildi. Anneler ağladı ama buna ‘çözüm yapacağım, açılım yapacağım’ diyen mevcut iktidar da yasal düzenlemeler bakımından adım atabilmiş değil. Biraz rehin politikası gibi algılıyor. Vaatler var ama somut sonuç alınacak şeyler yok" diye konuştu.
’Bu ülkede tanınma adaletini sağlamamız gerekiyor’ diyen Özcan, "Anayasa başta olmak üzere demokratikleştirerek ortak vatanda yaşayan bütün inançlara, dillere kimliklere, kültürlere eşit hakların tanındığı bir yeni demokratik Anayasa ihtiyacında tanınma adaleti istiyoruz. 76 milyon nüfusu olan bu ülkede 81 il var. Halkın siyasete, sosyal hayata, çalışma hayatına demokratik mekanizmaları kurarak katılım adaleti yok sayılıyor. Bu öyle bir noktaya geldi ki tek adam. Bütün memleketteki tüm mekanizmaların yargının, siyasi partilerin, medyanın ne varsa bütün aygıtların tek adama yani Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a bağlandığı, bağlanacağı bir rejim öngörülmektedir" ifadelerini kullandı.
Özcan, Kayseri’deki oy hedeflerinin sorulması üzerine, "Türkiye barajını Kayseri’de aşmak istiyoruz. Hedefimiz Kayseri’de yüzde 10 oy almak" dedi.
Geçtiğimiz günlerde HDP il binasına saldırıyla ilgili soruya cevap veren HDP 2 sıra Milletvekili adayı Dağıstan Budak ise, "Seçim bürosuna bizzat ben girdim. Gördüğüm kadarıyla bizim camlarımız, bayraklarımızı yakıp, yıkmışlar. Şunu da söyleyeyim 100 defa yıksalar biz 150 defa yaparız. Biz herkese kardeşlik eli uzatmışız. Bizim kimseye zararımız yok. Biz kardeşlik için varız. Taş atmayla, kırmayla bir yere varılmaz. Tabi ki biz bu durumu kınıyoruz" şeklinde konuştu.