Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hızlı büyüyen Talas’a hızla yatırım yaptıklarını söyledi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam ettirilen Umut Caddesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Çelik, Talas’ın hem nüfus hem de yapılaşma bakımından en hızlı büyüyen ilçe olduğuna dikkat çekerek, "Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu hızlı büyümeye destek olmaya devam ediyoruz. Şu anda Mehmet Timuçin Caddesi’ni Tavlusun Yolu’na bağlayan ana arter konumunda olan Umut Caddesi’nde çalışma yapıyoruz. Bizden önce de Kaski tarafından içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu toplama kanalları için altyapı çalışmaları yapıldı. Ayrıca aydınlatma ve doğalgaz konusunda ilgili şirketler tüm altyapı çalışmalarını tamamladı. Şimdi de asfalt öncesi zemin dolgu ve sıkılaştırma işlerini yapıyoruz. Ardından da asfaltını yaparak bu önemli ana arteri Talas’ın hizmetine sunmuş olacağız. ’Bizim işimiz değil’ demeden birlik ve beraberlik içerisinde yatırımları ilçelerimize kazandırmaya devam ediyoruz" dedi.
Başkan Çelik ayrıca bin 250 m. uzunluğundaki Mehmet Timuçin Caddesi’nde da taşmastik adı verilen en kaliteli asfalt ile asfaltlama yaptıklarını sözlerine ekledi.
"MEVLANA, ŞANTİYE MAHALLE"
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Talas’ta hizmetlerin hız kesmeden devam ettiğine vurgu yaparak, "Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’ne ilçemize olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Mevlana Mahallesi’ni ben ’Şantiye Mahalle’ olarak adlandırıyorum çünkü burada yapılaşma halen devam ediyor. Biz de burada Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hız kesmeden hizmete devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük katkıları oluyor. Hem Mehmet Timuçin Caddesi hem de Umut Caddesi 10 gün içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak" diye konuştu.
Başkan Palancıoğlu, Talas Belediyesi olarak da Yenidoğan, Bahçelievler ve Mevlana Mahallesi’ndeki ara sokaklarda asfalt ve kilitli parke çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.