Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Tomarza Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak, imza altına alındı.
Tomarza Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen törene, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ve belediye yetkilileri katıldı. Törende konuşan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, işçilerin birlik ve beraberlik altına çalıştıklarını söyledi. Özdemir, “Hizmet-İş Sendikamız ile Tomarza Belediyemiz arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerimiz bugün anlaşma ile sonuçlandı. İnşallah imza altına alacağız” dedi.
Sözleşme ile beraber işçilerin maaşlarına 250 TL zam geleceğini belirten Özdemir, “Tomarza’ya artık öyle alıştık ki başkanımıza ne verirsek imzalıyor. Allah sizlerden razı olsun. Biz başkanımız sayesinde yıllarca birlik ve beraberlik içerisinde çalışma ortamımız var. Her yıl olduğu gibi arkadaşlarımızın maaşına 3 yıl boyunca her yıl yüzde 15 oranında net zam gelecek. Arkadaşlarımız burada birlik ve huzur içerisinde çalışıyorlar. İçeride kalan herhangi bir maaş ve ikramiye alacağımız yoktur. Yaptığımız bu iş sözleşmesinin Tomarza’ya ve işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ise, “Yıllardan beri sizlerle beraber toplu iş sözleşmesi yapıyoruz. Hiçbir zaman birbirimizi kırmadık. İşçilerimiz dışarıda karda ve tipide çalışıyor. Biz her zaman işçilerimizin hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu zamana kadar işçilerimizin haklarını yemedik ve yedirmeyiz. Bizde sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Törende ayrıca, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, belediye başkanına teşekkür ederek hediye verdi.