Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas’a gelen Hollanda’daki Türk öğrencilere altın öğütlerde bulundu. Başkan Palancıoğlu, "Sizler bizim yurt dışındaki temsilcilerimizsiniz. Kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz hem siz hem milletimiz mutlu olur" dedi.
Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kayseri Valiliği’nin ortaklaşa hazırladıkları "Yurt Dışındaki Türklere Türkçe Tarih Kültür Örf ve Adet Tanıtımı Projesi" kapsamında Kayseri’de bulunan 29 lise ve üniversiteli Türk genç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret etti. Meclis Salonundaki buluşmada Valilik Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mehmet Bozkurt proje hakkında kısa bilgi verdi.
Gençlerle bir araya gelen Başkan Palancıoğlu, sözlerine Talas’ı anlatarak başladı. Ardından yurt dışındaki Türklerin önemine değinen Başkan Palancıoğlu, "Sizlerin lise ve üniversitede okuduğunuza sevindim. İnşallah kendinizi iyi ve donanımlı bir şekilde yetiştirirseniz yaşadığınız bölgedeki büyük ihtiyacı kapatırsınız" dedi.
"Ülkemizden giden gurbetçilerimizin yurt dışında iyi bir konumda olmaları bizleri çok sevindiriyor" diyen Başkan Palancıoğlu, şu öğütlerde bulundu: "İşinizi ve eşinizi doğru tercih edin. Mesleğinizi değiştirebilirsiniz belki ama eşinizi değiştirmek o kadar kolay değil. Sizlere tavsiyem özellikle Hollanda’da bulunduğunuz için yabancı biriyle evlenirken kültürümüze, aile hayatımıza ayak uydurup uyduramayacağına dikkat edin. Milletimizi oluşturan bütün unsurların yurt dışında bizleri temsil etmeleri çok önemli. Sizler oralarda iyi eğitim alıp iyi mesleklerde olursanız ülkemize en büyük faydayı sağlamış olursunuz. Kendinizi, ailenizi, ülkemizi seviyorsanız ilk yapacağınız şey çalışmak. Sizler ülkemizi yurt dışında iyi temsil ederseniz bizlere faydalı olacağınız gibi kendinize de faydınız olur."
Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu’na Hollanda’nın simgelerinden yel değirmeni çini takdim edildi. Başkan Palancıoğlu da Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nin yakma tablosunu hediye etti. Birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından öğrenciler Talas’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.