Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen ’İpeksi Dokunuş ile Madalyaya Uzanan Eller’ Projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Proje koordinatörü ve Tekvando A Milli Takım Antrenörü Hasan Keleş, "Hedefimiz 2020 Dünya Olimpiyatlarına katılmak" dedi.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen ’İpeksi Dokunuş ile Madalyaya Uzanan Eller’ Projesi, yaklaşık bin 500 öğrencinin katılımı ile devam ediyor. Suç işlemeye meyilli çocuklara karşı başlatılan proje de, 15 ayrı spor salonunda, çocuklara spor eğitimi veriliyor. Proje hakkında bilgiler veren Proje koordinatörü ve Tekvando A Milli Takım Antrenörü Hasan Keleş, "Biz bu projeyi 2014 yılında başlatmıştık. Amacımız, spor yapmak isteyen ama maddi imkanları el vermeyen ve suç işlemeye meyilli mahallelerde yaklaşık bin 500 tane çocuğumuzu sporlar tanıştırdık" dedi.
Projenin güzel gittiğini ve öğrencilere faydalı olduğunu söyleyen Keleş, "Bu kardeşlerimizi sporla tanıştırarak şampiyonlar yetiştirmeyi, vatan, millet sevgisi, Allah korkusu olan gençler yetiştirmeyi planlıyoruz. Projemiz çok güzel gidiyor. Kayseri’de ve il dışında düzenlenen turnuvalarda birinciliklerimiz var. Kayseri’de özellikle belediyemiz, valiliğimiz ve kamu kurunları da bu projeye müthiş destek veriyor. Desteklerinden dolayı hepsine çok teşekkür ediyorum. 15 salonumuzda 500 sporcumuz var. Kenar mahalle dediğimiz 15 mahalleden bin 500’e yakın sporcumuz var. Bu müthiş bir sayıdır. Geçen günlerde ilk sınavımızı yaptık ve bu sınava bine yakın sporcumuz katıldı. Bin tane çocuğun aynı anda kuşak sınavına katılması dünya genelinde büyük bir rekordur" ifadelerini kullandı.
Keleş ayrıca, "Bu proje artarak devam edecektir. Amacımızı sorduklarında Hedef 2020 Dünya Olimpiyatları diyoruz. Bunula ilgili süreci hızlandırmak açısından kamp sürecimiz olacak ve devamlı kamplara gireceğiz. Özellikle yetenekli olanları Avrupa ve dünya şampiyonları olmaları için yollarını açacağız ve her türlü desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.