Okullar arası İşitme Engelliler, Özel Sporcular ve Bedensel Engelliler Gençler Türkiye Şampiyonası Açılış Seremonisinin ardından başladı.
Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Dairesi Başkanlığı’nın 2015 yılı faaliyet takviminde yer alan ve Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan Okullar arası İşitme Engelliler, Özel Sporcular ve Bedensel Engelliler Gençler Türkiye Şampiyonası Açılış Seremonisinin ardından İşitme Engelliler Atletizm, Futbol ve Voleybol müsabakaları ile başladı.
İl Müdürlüğü Atletizm pistinde yapılan Seremonide Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından söz alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, "Sevgili gençler ve değeli idarecilerimiz sizleri ilimizde ağırlamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Bizler sporcunun ve gençliğin hizmetkarıyız. Sizlere minnettarız. Çünkü sizler yıl boyu hem eğitim hem de spor yapıyorsunuz. Bu ülke için bu millet için birlik ve beraberlik için kardeşlik için her alanda mücadele ediyorsunuz bu özverinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Sevgili gençler sizler bu ülkenin geleceğisiniz, teminatısınız bu bilinçlede ülkemizi uluslar arası platformda da engellere rağmen en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Sizleri bu gayretli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor sizleri yetiştiren eğitim camiasının değerli öğretmenlerini, antrenörlerini ve ailelerinizi tebrik ediyor hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlimizde bulunduğunuz süre içerisinde müsabakalarınızın fair play çerçevesinde geçmesini kazananın dostluk olmasını diliyor hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.
Açılış seremonisinin ardından İşitme Engelliler Atletizm, Futbol ve Voleybol müsabakaları ile start alan Engelliler Türkiye Şampiyonası, 31 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek ve Özel Sporcularda Atletizm, Masa Tenisi ve Yüzme branşlarında, Bedensel Engellilerde Yüzme branşında, İşitme Engellilerde de Atletizm, Futbol, Basketbol, Masa Tenisi ve Voleybol, branşlarında yapılacak müsabakalar ile sona erecek.