İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Kayseri’de tanışma yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemekte konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, "Kaliteli bir neslin yetişmesi için elimizi taşın altına koyacağız ve ilerleyen Türkiye’de kaliteli bir neslin ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi.
Düzenlenen tanışma yemeğine İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Programda konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, "Kayserili hemşerilerimle İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak ortak çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarımızdan birtanesi de ’girişimcilik ve motivasyon’ adı altında bir seminerimiz olacak. Burada önemli olan Kayseri ticarete yön veren bir şehir ve eğitime çok kalite kazandıran bir ilimiz. Bu organizasyonla lise müdürleri ve öğretmenler bununla birlikte bürokrat arkadaşlarla birlikte burada katılım sertifikası ile birlikte hocalarımızın kalitesine kalite katmak ve kaliteli öğrenci nasıl yetiştirilir, nelere dikkat etmek gerekir bunların üzerinde duracağız" diye konuştu.
Gayretli ayrıca, "Böyle bir semineri her tarafta yapmak istiyoruz. Kaliteli bir neslin yetişmesi için elimizi taşın altına koyacağız ve ilerleyen Türkiye’de kaliteli bir neslin ortaya çıkmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye’de henüz herhangi bir patent çalışması yok. Bugün dünyada birçok ülkelerde yüzbinlerce projeler ve patentler yapılıyor. Bunun Türkiye’de yapılmaması insanın içini sızlatan bir durum. Bu noktalarda gerek Sanayi Bakanımız gerekse Milli Eğitim Bakanımız katkılarıyla bundan sonra nitelikli, kaliteli bir üniversite camiası oluşturmak ve bizlerde kendimizi vazifeli bilerek bu aşamayı katetmek istiyoruz. Geleceğimize değer katmak ve yatırım yapmak istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin gelişime ihtiyacı var" şeklinde konuştu.