İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ’Parada Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık’ suçlarına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında İnternet Facebook sayfasında ikinci el ürün olarak vatandaşlar tarafından satışa çıkarılan piyasa değeri yüksek marka ve modeldeki cep telefonlarını Kayseri’de ikamet eden bazı şahısların sahte para karşılığında satın alarak dolandırdıkları, esnaflarından almış oldukları hizmet karşılığında sahte para verdikleri, otolarına yaptırmış oldukları tamir karşılığında ve işyerinden almış oldukları gıda maddeleri karşılığında sahte para verdikleri ve şüphelilerin sahte paraları İstanbul ilinden temin ettikleri tespit edildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul ve Antalya illeri ile eş zamanlı olarak ilimizde yapılan operasyon kapsamında İstanbul ilinde Y.A , Antalya ilinde E.Ö isimli kişi, Kayseri’de Ö.A, C.A, A.Ç ve B.O.G isimli kişiler yakalanarak gözaltına alındı.
Olaylara karıştığı tespit edilen Y.Y isimli kişinin de başka bir suçtan dolayı halen Cezaevinde tutuklu olarak bulunduğu öğrenildi. Şüpheli şahısların Kayseri’de gerçekleştirmiş oldukları toplam 8 ayrı olayda, 33 adet aynı seri numaralı 100 TL, 37 adet aynı seri numaralı 50 TL ve 46 adet aynı seri numaralı 50 TL olmak üzere toplam 7 bin 450 TL değerinde 116 adet sahte banknot ele geçirildi.