Kayseri’de Kadın Platformu üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener ile ilgili kaset iddiasının ortaya atılmasına tepki gösterdi.
Kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan platform üyelerine, çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Burada platform adına bir konuşma yapan Avukat Burçin Akbulut, "Tüm siyasi partiler demokratik haklarını kullanarak, seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmeye başlamıştır. Söz konusu süreçte medyada, internet haberleri, gazete ve diğer tüm iletişim araçları ile siyasi parti liderlerinin, temsilci ve yandaşlarının ne dedikleri, ne yaptıkları ulusal ve yerel basında yer verilmekte, halk bilgilendirilmektedir. Böylesine ciddi ve kritik süreçte siyaset adamlarının ve kadınlarının yapmış oldukları çalışmalar, gösterdikleri çaba ve fedakarlıklar bir kenara itilerek, devlet meseleleri ile hiçbir alakası olmayan ahlaka aykırı siyasi adımlarla süreçten uzaklaştırılmaya çalışılması ve temsil etmiş oldukları partiye bu anlamda ciddi zararlar doğurabilecek iddialar ortaya atılması, 2000’li yıllara gelmiş ve gelişmekte olan ülkemizin hukuki ve sosyolojik adımlarını baltalamaktan başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.
Akbulut ayrıca, "Çeşitli partilerde görev yapmış vekiller hakkında ortaya atılan ne kasetler ile ne de son örneği olan ama en çirkin iftiralardan birini yaşayan ’çamur at izi kalsın’ zihniyeti ile hareket edilerek zor bir süreçten geçen MHP Milletvekili Meral Akşener’e yönelik iddialar ile oyumuzu kullanmıyoruz. Bizler benimsemiş ve inanmış olduğumuz siyasi partilerin, ülkemizin gelişmesi için sundukları projeler ve temsil ettikleri ideolojiler ile oyumuzu kullanıyoruz. Ak koyunun kara koyunun geçit başında belli olacağı büyük Türk Milleti çok iyi bilmektedir. Bu sürece neden olan ilgilileri kınıyor ve haklarında başlatılan hukuki süreci takipte olacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.