Kayseri İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin, “Sağlık Turizmi Personelinin İngilizce Eğitimi” başlıklı ve TR72/15/TD/0035 referans numaralı projesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından yürütülmekte olan 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı. Hazırlanan proje ile kamu hastanelerinden hizmet alan yabancı hastalar ile etkili iletişim kurulabilecek ve doğru tedavi uygun zamanda sağlanabilecek.
T.C. Kalkınma Bakanlığının 10. Kalkınma Planında 2014-2018 Sağlık Turizminin geliştirilmesi programı hedeflerine uygun olarak, Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı alanında çalışan personelin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, kaliteli sağlık hizmeti sunmak ve yabancı hastalarla etkili iletişimi sağlamak amacıyla geliştirilen proje için, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile ORAN arasında sözleşme imzalandı.
Sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamındaki hastaların, hizmet alırken karşılaşması muhtemel birimlerde görev yapan, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinden Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli 50 sağlık çalışanı, proje kapsamında eğitim alacak Bu personelin yabancı hastalarla temel düzeyde diyalog kurabilmesi ve kendilerine başvuran yabancı hastaların sağlık hizmetlerine ulaşmasında koordinasyonu sağlayabilecek seviyede yabancı dil eğitimi almaları hedefleniyor.
Haziran ayı içerisinde bu eğitimin tamamlanması planlanıyor.