Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ’şehrin bereketi, toplumun sigortası’ olarak gördükleri yaşlıların ikinci baharlarını en güzel şekilde geçirmeleri için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik ile birlikte ’Yaşlılar Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katıldı. Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki’nin de yer aldığı programda konuşan Başkan Çelik, Hz. Peygamber’in bir sözünü hatırlatarak, "Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde ’İçinizdeki beli bükülmüş yaşlılar olmasaydı, belalar üzerinize sel gibi akardı’ buyuruyor. Yani sizleri, bizim çeşitli afetlerden, bela ve musibetlerden korunmamıza kalkan olarak gösteriyor. Bu söz bize, yaşlılarımızın Allah katında, Peygamber nezdinde ne kadar önemli ve değerli olduğunu gösteriyor. Biz de bunun bilincinde olarak sizlere en güzel şekilde hizmet edebilmek için çaba sarfediyoruz. İkinci baharınızı huzur ve saadet içerisinde geçirmeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayalı bir aydan biraz fazla zaman geçti. Sizlerde daha önce çeşitli vesilerle buluşmuştuka ama bu kapsamda ilk kez bir araya geldik. İnşallah bundan sonra hem böyle değişik organizasyonlarda hem de huzurevinde birlikte olmaya gayret gösterip sizlerin duasını almaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmasında bu tür belirli gün ve haftaların çokça kutlandığına dikkat çeken Başkan Çelik, Yaşlılar Haftası’nın ayrı bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, "Ülkemizde oldukça sık günler ve haftalar kutlanır. Ancak Yaşlılar Haftası bunlar içinde ayrı bir yere sahiptir. Çünkü hepimiz birgün yaşlı olacağız. Sizlerin öğütleri, tecrübeleri bizler için yol gösterici olacak. Burada belirtmeden geçemeyeceğim; Türkiye’nin en güzel, en modern ve en bakımlı huzurevini yaşlılarımıza tahsis etmenin gururunu ve huzurunu yaşıyoruz. Doktorundan hemşiresine, temizliğinden bakımına kadar orada her türlü imkan sağlanmış durumda. Bunun yanında günlerini sadece huzurevinde geçirmesinler, değişik ortamlar da keyifli vakitler geçirsinler diye etkinlikler de düzenliyoruz. İsteyenleri maça, isteyenleri konsere götürüyoruz, toplu gezi ve piknikler organize ediyoruz. Bütün gayemiz yaşlılarımızın huzur ve afiyet içinde günlerini geçirmeleri" dedi.
Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek hizmetler ortaya koyduklarını belirterek, "Allah nasip etti bu şehre 21 yıl boyunca başkanlık yaptım. Daha sonra da bayrağı yerde bırakmayacak, Allah’tan korkan, çalışkan bir arkadaşıma bıraktım. Allah ona da en az 21 yıllık hizmet ömrü versin. Ben daha belediye başkanı olmadan çok önce Mustafa kardeşimle birlikte Kayseri’de ilk aşevini kurduk. Yoksullara, düşkünlere yiyecek, giyecek, yakacak ve yemek yardımları yaptık. Belediye Başkanı seçilince de bu işi kurumsal olarak sürdürdük. Sosyal Belediyecilik alanında yaptıklarımızı Türkiye’de yapan bir başka kurum daha çıkmadı. Biz bunları yapmaya, düşkünlerin, muhtaçların dualarını almaya devam edeceğiz" dedi.