Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin bir cadde veya sokağa verilmesi talebi ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"Ege Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olayları esnasında hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin Kayseri’de bir cadde veya sokağa verilmesi talebini ’siyasi’ olduğu gerekçesiyle kabul etmeyen Büyükşehir Belediye Meclisi kararını eleştiren MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un dün yapmış olduğu açıklamalar, tam bir işbilmezlik, kural tanımamızlık ve siyasi nezaketsizliktir.
Herşeyden önce şehidin tarifi açıkça bellidir. Öğrenci olaylarında, üniversitelerde çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenler şehit sayılmamaktadır. Bu nedenle bu tür isimlerin herhangi bir cadde veya sokağa verilmesi kanunlar çerçevesinde mümkün değildir. Şimdiye kadar bu tarz olaylarda hayatını kaybeden herhangi birisinin ismi bir cadde veya sokağa verilmemiştir.
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan tüm kararlar kanunlara uygun olmuştur ve bundan sonra da hiçbir dayatmaya taviz vermeden aynı doğrultuda kararlar alıp iş yapılmaya devam edilecektir.
Herhangi bir kanuni dayanağı olmaksızın sadece siyasi çıkar için duvara çakılan levha yok hükmündedir. Bu konuda ısrarcı olmak ve bunu bir şova dönüştürmek hem işbilmezlik hem de kural tanımamazlıktır. Unutulmamalıdır ki hem belediye meclisleri hem de siyasi partiler kanunlara göre iş yaparlar. Bir siyasi partinin il başkanının ihtirasları uğruna böyle bir davranışta bulunması, kamuoyu nezdinde karşılık bulmayacaktır. Seçildiği günden beri ’rüştünü ispata çalışan ergen’ edasıyla siyasi nezaketten yoksun, gerilimi yükseltici sert açıklamalar yapan MHP il başkanını daha ölçülü, aklı selim ve sorumlu hareket etmeye davet ediyoruz.
Öte yandan halkın oyları ile seçilerek gelinen belediye meclislerinde beyin gücüyle, akılla ve izanla hareket edilir ve iş yapılır. Bunu yapmak yerine kaba kuvvetle, zorbalıkla iş yapmaya çalışmak kimsenin çıkarına olmaz. Fikir ve düşüncelerini savunmak yerine mızıkçılık yapıp meclisi terketmek, seçmen nezdinde itibarı olmayan ve ancak alay konusu olabilecek bir davranıştır.
Sonuç olarak belediye meclisleri siyaset yapma yeri değildir. Meclisler, siyasi parti temsilcilerinden oluşmasına karşın siyasete değil akla, mantığa, bilgiye ve de hepsinden önemlisi yasal mevzuata dayanan yönetim organlarıdır. Bu nedenle şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kanunlara göre hizmet üretilecek ve hiçbir şekilde siyaset yapılmasına müsaade edilmeyecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."