Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili 1 kişinin kredi başvurusunda bulunduğunu söyledi.
Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili 0 faizli kredi başvurularının alındığını belirten Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, “Türkiye’de bini aşkın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz var. 32 bölge birliğimiz bir de merkez birliğimiz var. Dolayısıyla 1 milyonu aşkın esnaf ve sanatkar buradan kredi alıyor. Son yıllara geldiğimizde özellikle kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin desteklenmesinden dolayı faizsiz kredi açıklandı. Bu faizsiz kredi özellikle vergi idaresinde kaydı vergisiz olarak kayıt olması lazım. Hem belediyeden belge alması lazım. Bu insanlar vergi ödemeyecek. Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler dediğimiz zaman aklımıza bakırcılık, semercilik ve benzeri meslek dalları geliyor. Kayseri’de bununla ilgili şuanda 1 esnaf arkadaşımız müracaat etti. Onun da işlemlerini devam ettiriyoruz” diye konuştu.
Alan ayrıca, “Genele baktığımızda biz bin liradan 150 bin liraya kadar kredi kullandırıyoruz. Verdiğimiz kredilerle ilgili kefalette alıyoruz. Kayseri merkez kooperatifimiz 65 milyon kredi kullandırdı. Kayseri genelinde 105 milyon lira kredi kullandırdık. Bu az bir rakam değil. Ekonomiye bir katkı. Cenabı Allah buralara lazımda etmesin ama yokluğunu da vermesin. Faiz oranımız kısa vadede 12 ayda yüzde 4, 60 aya kadar kredi veriyoruz. Daha fazla aylar olduğu zaman da buranın yüzde 5 faizi var. Tabi Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnaflarımıza her zaman can suyu olmuştur” şeklinde konuştu.