Kayseri Şeker; TS EN ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi Belgesini alma çalışması başlattı.
Kayseri Şeker, TS EN ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi çalışmalar ile direk olarak Kurumun enerji kullanımının izlenmesi, verimliliğin artırılması, enerji girdisinin verimliliğe yönelik azaltılmasını hedefliyor.
Kayseri Şeker’in TS EN ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi başvurusu sonrasında tetkik süreci ve diğer aşamalarının tamamlanmasının altı aylık sürecinin olduğu belirtildi.
Sanayi tesisleri için yeni enerji kaynaklarının geliştirilmesi, enerji dağıtım teknolojileri ve yenilenebilir enerji kaynaklarının bulunması ve kullanılması zaman alacağından dolayı Geliştirilmiş bir enerji performansı, işletme için hızlı fayda sağlayabilir, işletme enerji kaynakları ve enerji varlıkları ile ilgili kullanımını optimize ederek böylece enerji maliyetlerini ve tüketimini de azaltmayı sağlayacak.
Enerjinin kullanım maliyetlerine ek olarak, enerji kaynaklarının tükenmesi ve enerji üretimine katkıda bulunan çevresel ve toplumsal maliyetler ile iklim değişikliği gibi sorunlar da işletmeye ek maliyet olarak geri dönecek.
Diğer tüm ISO yönetim sistemi standartları gibi, TS EN ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi standardının etkin uygulama ile paydaşları ve müşterilere de fayda sağlaması bekleniyor.