Kayseri Şeker, 2015 yılında aldığı Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesinden sonra şimdi de İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip olmak için eğitim çalışmalarını başlattı.
Kayseri Şeker, son yıllarda sahip olduğu TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, TSE ISO EN 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, Helal Gıda, Sedex Uluslararası Sosyal Uygunluk belgesi, TS ISO 10002 “Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi” belgelerinden sonra şimdi de TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini de almak suretiyle hizmet çıtasını daha da yükselterek İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda belgelendirme çalışmalarına başlandı.
Sanayi Kuruluş­ların­da kar­şı­la­şı­lan in­san kay­nak­la­rı so­run­la­rın­dan birisinin, çalışanların em­ni­yet­li ve sağ­lık­lı bir çalışma or­ta­mı­na sa­hip ol­ma­ma­la­rı­ gerektiğine inanan Kayseri Şeker yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliğine de gereken önemi vermekte olup, bu kapsamda İlk adım olarak çalışanlara uzmanlar tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi veriliyor.
Kayseri Şeker’de çalışanlara verilen eğitimlerde; İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun Türkiye’de ve Dünya’da en önemli konular arasında yer aldığı belirtilerek, İstatistiklere göre ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazası olmakta, her 6 saatte de bir işçimiz hayatını kaybetmektedir. Bu durum evlerinden çocuklarının geçimlerini sağlamak için çalışmaya giden 4 işçimizin akşamları evlerine dönememeleri anlamına gelmektedir. İstatistikler her 2, 5 saatte 1 işçinin iş göremez hale geldiğini açıklamaktadır. Bu çok acı bir durumdur.
Ülke olarak İş Kazaları istatistiklerinde Avrupa’da ilk sırayı, dünyada ise 3. sırayı almaktayız. Yapılan araştırmalarda iş kazalarının % 50 sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, % 48 inin sistemli bir çalışma ile önlenebileceği, % 2 sinin ise önlenemeyeceği ortaya çıkmıştır. Bu da bizlere iş kazalarının % 98 önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır.
Kayseri Şeker’de, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda gerekli altyapıyı oluşturarak eğitimler ve belgelendirmeler sonucunda “Önlemek ödemekten ucuzdur” mantığı ile hareket edilerek, işyerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp, bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına almak suretiyle olabilecek kazaları azaltıp tehlikeli ortamları ortadan kaldırılmak hedeflenmektedir.