Kayseri Tekden Koleji ilköğretim 1. Sınıf öğrencileri Türk Büyüklerini Anma Gecesi düzenledi. Gecede Türk büyükleri anılırken hayatlarından kesitler de canlandırıldı.
Kayseri Tekden Kolejin ilköğretim 1. Sınıf öğrencileri Türk Büyüklerini Anma Gecesi düzenledi. Gecede Alp Arslan, Dede Korkut ve Mevlana gibi Türk büyüklerinin hayatları anlatılırken tiyatro oyunlarıyla da hayatlarından kesitler sahnelendi. Geceye katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı ve Tekden Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, öğrencilerini lider şahsiyetli yetiştirmek istediklerini belirterek “Çocuklarımızın siyasi, ilmi ve manevi alanlarda bütün Türk büyüklerimizi anmaları ve anlamaları için. Onları yaşamaları ve sahnelemeleri için bu geceyi düzenledik. Biz, çocuklarımızın lider şahsiyetli yetişmelerini istiyoruz. Lider şahsiyetli yetişen çocukların da kendilerine örnek alabilecekleri şahsiyetler bulmaları lazım” dedi.
Öğrencilerinin Türk toplumuna mal olmuş insanları örnek almalarının lider şahsiyet olmaları açısından önemli olduğunun altını çizen Tekden “ Bu yüzden Fatih Sultan Mehmet Han’dan Ebussuud Efendi’ye, İbn-i Sina’dan Mimar Sinan’a kadar her alanda büyüklerimizi onlara öğretiyoruz. Çünkü toplumların büyük insanları toplumların bütün güzel hasretlerini yansıtan insanlardır” şeklinde konuştu.
29 Mayıs’ın İstanbul’un Fethinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Tekden “İstanbul’un fetih yıldönümüydü bunu kutluyorum. Bu olay dünya tarihinde görülmüş önemli olaylardan biridir. Fatih Sultan Mehmet çağ açıp çağ kapatan çok büyük bir insan ve çok büyük bir liderdir. Onu rahmetle anıyoruz. Her zaman çocuklarımıza anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.