Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Avrupa Birliği Yüksek Temsilciliği Kabine Şefi Stefano Manservisi’yi Nevşehir ve Kayseri’de düzenlenen 2 günlük programda konuk etti.
Önceki gün Başkan Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Bahri Coşkun, Nedim Olgunharputlu, Ersan Özbek ve Hüseyin Cindoruk tarafından karşılanan ve Kayseri’deki Selçuklu Medeniyetler Müzesi’ni gezen Manservisi, beraberindeki heyetle daha sonra Nevşehir’e hareket etti. Kayseri Ticaret Odası öncülüğünde Kapadokya Bölgesi gezisinin gerçekleştirildiği programın ilk günü akşam Saruhan Kervansarayı’nda sema gösterisi ile son buldu.
Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilciliği Kabine Şefi Stefano Manservisi programın ikinci gününde Ticaret Odası’nın konuğu olarak Kayseri’ye geldi. Kayseri Ticaret Odası’nın onuruna verdiği yemekte protokol üyeleri ile buluşan Manservisi, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’a ve yönetim kuruluna gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini iletti.
Kayseri Ticaret Odası’nın düzenlediği öğle yemeği programına; Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdür İsmet Taymuş da katıldı.
Yemekte Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin onur konuğu olan Manservisi, AB Bilgi Merkezleri Ağı çalışmaları kapsamında Kayseri Ticaret Odası ile sıcak ilişkiler içinde olduklarını ve bundan sonraki süreçte de ortak çalışmalara devam edeceklerini belirterek teşekkür etti.
KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, Kabine Şefi Manservisi’yi Kayseri’de görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Sayın Manservisi’nin Türkiye’nin AB’ye girme konusunda gerekli desteği vereceğine inandığını ifade etti.
Başkan Hiçyılmaz konuşmasında; “Kayseri Ticaret Odası, 2011 yılı Ekim ayından bu yana AB Bilgi Merkezleri Ağı koordinasyonunu üstlenmiştir. 4 yıldır AB Türkiye Delegasyonu ortaklığında Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi başarı bir şekilde yürütülmektedir. Koordinasyon merkezi olmamızın yanı sıra 1997 yılında kurulan Kayseri AB Bilgi Merkezi faaliyetlerini de yürütmekteyiz. Bu tarihten itibaren AB’nin de hedef grubu olan çocuklar, gençler, kadınlar, STK’lar ve KOBİ’lere yönelik gerçekleştirdiği yüzlerce konferans, seminer, kültürel etkinlik, yarışma, sergi vb. etkinliklerle Türkiye’nin AB’ye katılım süreci hakkında kamuoyunu bilgilendirmiştir. Avrupa Birliği’nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel politikaları konusunda tanıtılması amacıyla hizmet verilmiştir. Bu etkinlikler ile AB üyeliği ile ilgili farklı görüşlere sahip olan halkın doğru ve objektif bir biçim de bilgilendirilmesinin, süreci de olumlu etkileyeceği görüşündeyiz. Sayın Stefano Manservisi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçiliği görevine atandığı günden itibaren AB Bilgi Ağı ile yakından ilgilenerek sürece yeni bir dinamizm ve vizyon kazandırmıştır. Görev aldığı süre boyunca etkinliklerimize bizzat katılarak Bilgi Merkezlerinin faaliyetlerini yakından takip etmiş ve desteklemiştir” ifadelerini kullandı.
Öğle yemeği sonrasında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘AB Türkiye İlişkilerine Genel Bir Bakış’ konulu toplantıda buluşan heyet daha sonra ise Talas Yaman Dede Konağı’nda gerçekleştirilen sohbet toplantısına katıldı. KTO Başkan Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Avrupa Birliği Yüksek Temsilciliği Kabine Şefi Stefano Manservisi’yi akşam saatlerinde İstanbul’a uğurladı.