İl Müftülüğü tarafından düzenlenen, “Bir Yetime Aile Olmak’ konulu panelde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Kaldırımcı, Kayseri’de 163 ailenin 177 çocuğa korucuyu ailelik yaptığını açıkladı.
Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Bir Yetime Aile Olmak’ konulu panele Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Kadir Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Panel öncesinde bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Kaldırımcı, “Koruyucu aile hizmetleri bizim bakanlığımızın temel hizmetlerinden bir tanesidir. Bakanlığımızın omurgalarından bir tanesi çocuk hizmetleri ve bir bölümü de koruyucu aile hizmetleridir. Bu hizmetler ülkemizde ve Kayseri’de ciddi bir ivme kazanmaktadır” dedi.
Kaldırımcı, “Kayseri olarak biz koruyucu aile hizmetlerinde, Türkiye’de 4. Sırada, nüfusa göre ise birinci sıradayız. Kayseri’de 163 ailemizde 177 çocuğumuza koruyucu aile hizmeti vermekteyiz. Gerçekten bu hizmet kutsal bir hizmet. Gerçekten bu işi tadan kişi maddi boyutu bir tarafa Hazreti peygamberin sancağında beraber olmak ümidiyle bu işe dört elle sarılmakta. Çocukları alan kimse bırakmıyor. 3 çocuğu alıp büyüten koruyucu ailemiz var. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.
İl Müftü Vekili Galip Koçer ise, “Biz sadece sözünü eden değil uygulayan insanlarız. Onun için de teşvik edici olmak, diğer insanların bu yönde sevaba nail olmasını sağlamak bizim için bir görevdir. Allah buyuruyor ya, ‘İçinizde iyiliği emreden, kötülükten sakındıran bir grup olsun’ İşte bu grup öyle bir grup olacak ki teşvikten dolayı yetim kalmayacak. Yetimlerin aile özlemi az da olsa giderilebilecek” diye konuştu.