İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesinde Kayseri’de hazırlıkların tamamlandığını söyleyerek, "23 bin 291 öğrencimiz TEOG’a girecek" dedi.
23 bin 291 öğrencinin bin 665 derslikte sınava gireceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Kayseri’de 246 okulumuzda yaklaşık 23 bin 291 öğrencimiz ile bin 665 dersliğimiz ve 3 bin 771 öğretmenimiz ile birlikte 29-30 Nisan tarihlerinde TEOG sınavını gerçekleştireceğiz. İlimizde bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle birlikte son toplantımızı yaptık. Toplantıda da hiçbir eksiğimizin olmadığını, öğretmen arkadaşlarımız ile araçlarımızla ve dersliklerimizle hazır olduğunu gördük. Ayrıca emniyet ile alakalı da tedbirler söz konusudur. Valimizin başkanlığında alay komutanımız ve emniyet müdürümüz ile yaptığımız toplantıda oradaki tedbirlerle alakalı bir sıkıntı gözükmüyor. Bu sınavın 4’üncüsünü gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadık. İnşallah eğitimci arkadaşlarımızın desteği ile bundan sonra ki süreçte de bir problem ile karşılaşacağımızı düşünmüyoruz" dedi.
Sınav hakkında da bilgiler veren Çandıroğlu, "Sınav 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak ve 09:00’da başlayacaktır. Her bir ders için 1’inci gün 3 ayrı oturum yapılacak ve süresi 40 dakikadır. 15 dakika içerisinde gelen öğrencilerimiz bu sınavlara alınacak ama ilave bir ek süre verilmeyecek. İlk 20 dakikadan öncede sınavdan öğrencilerimizin çıkmasına izin verilmeyecektir. 40 dakikalık sınav süresinden sonra her bir ders için 20 tane yazılı sorusu sorulacak. Yarım saatte dinlenme süresi verilecek. Bakanlığımız tarafından özürlü öğrencilere sınav süresi 55 dakika olarak ön görülmüş durumdadır. Eğer çocuğumuzun herhangi bir özrü varsa ve rehberlik araştırma merkezi tarafından ön görülen bir özrü varsa bunlar tek başına dersliklerde veya evlerinde de bu sınava girme imkanına kavuşmuş olacaklar. İnşallah kazasız ve belasız geçmesini ümit ediyoruz. Burada sınav dediğimiz şey aslına bizim ortak yazılımızdır. Çocuklar girecekleri dersin ikinci yazılılarını her ders için ortak bir şekilde bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bu yazılı ve yoklama şeklinde yapacaklar. Bu yazılıda da öğretmenlerimiz derste çocuklara ne anlattıysa ve müfredata uyumlu bir şekilde nasıl anlattıysa sadece onlardan bu sınavlarda sorular çıkacak" ifadelerini kullandı.
Öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, "Öğrencilerimiz alıştılar. Zaten kendi okullarında kendi arkadaşları ile bu yazılılara giriyorlar. Bunun diğer Türkçe ve matematik yazılısından herhangi bir farkı yok. Öğretmenin anlatmadığı hiçbir konudan soru sorulmayacak. Rahat bir şekilde girmelerini ve ne biliyorlarsa onu rahat bir şekilde yapmalarını istiyorum. Zaten zaman da yeterlidir. 20 soruluk bir teste 40 dakikalık bir süre söz konusudur. Orada da paniğe yok" diye konuştu.
Çandıroğlu ayrıca, "Seçimin arifesindeyiz. Bununla ilgili emniyet, jandarma ve özellikle belediyeler ile yaptığımız görüşmelerde bu konularda gündeme geldi. İnşallah sınav günlerinde çocuklarımızı dışarıda rahatsız edecek dış unsurların elimine edilmesi noktasında hem belediyemiz hem de emniyet kurumlarımız ciddi anlamda bize destek veriyorlar. O manada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.