Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Güver, Vali Düzgün’e Dünya Çevre Günü kapsamında Kayseri’de düzenlenecek olan etkinlikleri anlattı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamın, Çevre ve Şehircilik Kayseri İl Müdürlüğü heyeti, Kayseri Valisi Orahn Düzgün’ü ziyaret etti. Vali Düzgün, heyet ile beraber gelen, İhsan Kayra ve Aybüke Dağlı ismindeki ilköğretim öğrencilerine madalya ve hediye takdim etti. Çevre bilincinin her bireyde bulunması gerektiğini söyleyen Vali Orhan Düzgün,” Çocuklara önemli görevler düşüyor. Üretim yaparken işletmelerimizde, kamu ve özel sektöre ait iş yerlerinde bu üretim artıklarının doğaya bırakmamak gerekiyor. Mümkünse onların geri dönüşümünü sağlamak gerekiyor. Ver geri dönüşümü mümkün değilse doğal ortamı zarar verecek halden çıkartarak doğadaki imkanları kullanırken korumaya da özen göstermek lazım” dedi. Ziyaret öncesi günün anlam ve önemini anlatan, Namık Güver ise,”Birleşmiş Milletlerin 5 Haziran 1972’de İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlediği “insan ve çevre konferansının” sonuç bildirgesinde, Dünya’nın pek çok yöresinde giderek önemli boyutlara ulaşma eğilimi gösteren çevre sorunlarının tüm insanlığı tehdit eden bir sorun haline geldiği ve insanlığın bu ortak sorununa ancak koordineli bir işbirliği ile ortak çözümler getirebileceği vurgulanmıştır. Bu tarihten sonra 5 Haziran üye ülkelerce Dünya Çevre Günü kabul edilmiştir.
5 Haziran Dünya Çevre Haftası kapsamında halkımızda çevre duyarlılığının arttırılması konusunda farkındalık oluşturmak adına hafta boyunca Valiliğimizce bir takım etkinlikler düzenlenmektedir.Bu etkinlikler bu yıl daha kapsamlı olarak düzenlenmiş olup, 9 Haziran gün Talas İlçesi Süleymanlı Mahallesi Mehmet Muammer Belük Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde çevre konusunda yürütülecek projenin tanıtımı, ağaç dikimi, 10 Haziran günü Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bir okulumuzda çevre söyleşilerinin yapılması Talas Belediye Başkanlığımızca Uçurtma Şöleni ve Geri Dönüşüm Pazarı’nın kurulması, 11 Haziran günü Kayseri Şeker Gölüne Öğrencilerle Doğa Gezisi ve sonrasında çevre konulu çocuk tiyatrosu, 12 Haziran günü çevre konulu stant açılması ve 14 Haziran günü Erciyes Dağı’na bisiklet turu şeklinde ana başlıklarıyla özetlenebilir” diye konuştu.