Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanları, görevi başında öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesi ile ilgili olarak 15 dakikalık iş bırakma eylemi yaptı. Yapılan eylemde basın açıklaması yapan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, “Halka hizmet eden hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız öfkeyi değil teşekkürü hak etmektedir. Nice hayatlar kurtaran doktorlarımızın hayatları karşısında da lütfen saygımızı ve nezaketimizi kaybetmeyelim” dedi.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler önünde 15 dakikalık iş bırakma eyleminde basın açıklaması yapan hastane başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, “Milletimizin sağlıklı toplum temelinde yarınlara ulaşabilmesi için hekim, ebe hemşire eczacı, teknisyen, memur 700 bin kişilik bir sağlık ordusu ile hizmet vermeye çalışmaktayız. Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti, niteliği ve herşeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiası adına medya aracılığı ile sizlerin takdirine sunuyoruz. Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan ‘Sağlık ve Şiddet’ kelimelerinin sıkça yanyana anılıyor olmasından milletimize hizmet eden sağlık çalışanları olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız” diye konuştu.
Özcan ayrıca, “Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı bizlere emanet ettiniz. Her birimizin ailesinde sağlık çalışanı olarak hizmet edenler bulunmaktadır. Bizlerde bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkartmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlerle geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
Sözlerini sürdüren Özcan, “Hastalığımızı tedavi eden, ağrılarımızı dindiren, şifaya sebep olan eler mübarektir. Halka hizmet eden hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız öfkeyi değil teşekkürü hak etmektedir. Nice hayatlar kurtaran doktorlarımızın hayatları karşısında da lütfen saygımızı ve nezaketimizi kaybetmeyelim. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için yasal altyapı oluşturulan beyaz kod çağrısına 2014 yılı içinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 74 çağrıda bulunulmuş, 67 bildirim ile ilgili hukuki süreç başlamıştır. Bu davadan 5 tanesi sonuçlanmış olup, iki davada 11 ay 20 gün ve 15 ay hapis, 3 davada bin 300, bin 600 ve 7 bin 80 TL para cezasına hükmedilmiştir. Kalan davaların hukuki süreci devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili ve adayı İsmail Tamer ise, “Görevi başında hayatını kaybeden Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet diliyorum. Şiddete baktığınız zaman toplumun her kesiminde var. Özellikle kadına şiddet, çocuğa şiddet, aileye şiddet ve son yıllarda artarak sağlık çalışanlarına şiddet gelmektedir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Meclis olarak şiddetin karşısında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Aslında bu bir siyaset üstüdür. Kendisine hizmet eden birine saldıran kişiyi hiçbir siyasi düşünce kabul edemez. Burada sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.