AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Elazığlılar Gecesi’nde Kayseri, Elazığ gibi Anadolu’nun kadim kentlerinin pek çok açıdan avantajlı şehirler olmadığını söyledi. Buna rağmen bu şehirlerin büyüyebilmesi için yöneticilerin riskler alarak büyük projeleri hayata geçirmesi gerektiğini ifade eden Özhaseki, Kayseri’de bunu yaptıklarını kaydetti.
Elazığ ve Kayseri Dostluk ve Dayanışma Gecesi’ne AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Milletvekili Adayı Avşar Aslan ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile Kayseri’de yaşayan çok sayıda Elazığlı katıldı.
Gecede bir konuşma yapan Elazığlılar Derneği Başkanı Özhan İnce bugüne kadar Kayseri’ye hizmet eden Mehmet Özhaseki’nin bundan sonra da Türkiye’ye hizmet edeceğini belirterek, “Sayın Başkanım size Elazığlılar olarak yolunuz açık olsun diyoruz. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de konuşmasına 21 yıllık belediye başkanlığı dönemini iki cümle ile anlatarak başladı. Özhaseki şöyle konuştu: “21 yılı iki cümleyle özetle diyecek olurlarsa şunu söyleyebilirim. Allah şahit Kayseri için gece gündüz çalıştım. Bunun yanında kötü adamlarla da savaştım. Kendi başıma kimseyle kavgam yok; ama durmadan belediyemiz kurşunlandı. Çünkü kötü adamlara asla taviz vermedik.”
Başkanlığı döneminde hizmet etmek için riskler aldığını da belirten Özhaseki, “Ben de birçok belediye başkanı gibi altyapı ve üst yapı ile biraz uğraşır çekilir kenardan izlerdim; ama şehirlerin geleceği yöneticilerin ufukları ile doğrudan orantılı. Özellikli Anadolu’daki kadim şehirlerin geleceği bizlerin ufukları ile ilgili. Eğer bizler büyük işler yaparsak bu şehirler gelişir. Yapamazsak, ne yazık ki şehirlerimiz küçülecek ve hepimiz büyükşehirlere göç edeceğiz. Onun için binbir türlü risk alarak büyük projelere imza attık” dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’ye plaket ve çiçek takdim eden Elazığlılar Derneği Başkanı Doktor Özhan İnce, Özhaseki’yi fahri hemşehrileri olarak kabul ettiklerini söyledi. Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik gecede kendilerine ikram edilen çiğ köfteden yediler.