Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "İstiklal Marşı, tarihin akışını değiştiren kahramanlık destanının adıdır" dedi.
"Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz" diyen Ali Candan, "Milli bir marş yazılması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan yarışmaya Mehmet Akif Eersoy “Milli Marş para ile yazılmaz” diyerek kazanırsa ödülünü kahraman orduya vereceği şartı ile katılmış ve 724 şiir arasından birinci olarak seçilmiştir. Meclisteki milletvekilleri tarafından büyük bir coşku ile iki defa ayakta dinlenen İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinden milli marşımız olarak kabul edilmiştir" ifadesinde bulundu.
Kaymakam Candan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"İstiklal Marşı tarihin akışını değiştiren kahramanlık destanının adıdır. Türk Milletinin bağımsız yaşamış ve bundan sonrada bağımsız yaşayacağını gösteren eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı Aziz milletimizin vatanın her karış toprağı için canını hiçe sayacağını , canı pahasına ona sahip çıkacağını gösterir.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum."