Kocasinan Belediyesi’nin emlak vergisi mükellefi vatandaşlarının ödemelerini rahatlıkla yapabilmeleri için çeşitli kolaylıklar getirdiği bildirildi.
Kocasinan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 1319 Sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre; ev, işyeri, arsa gibi mülk sahibi vatandaşların Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemekle yükümlü olduğu hatırlatılarak, belediyelerin öz kaynaklarından biri olan Emlak Vergisi’nin; imar, yol, kaldırım, park, ağaç, temizlik ve çevre düzenlemesi gibi çeşitli hizmetlerle vatandaşa geri ödendiğinin altı çizildi.
Vergi tahsilatının genel olarak vergi dairelerince yapıldığı ancak emlak ve çevre temizlik vergisinin belediyelerce tahsil edildiği için vatandaşa hatırlatmada bulunulduğu belirtilerek, 2 taksitte ödenen emlak vergisinin Mayıs ayı sonuna kadar birinci, Kasım ayı sonuna kadar da 2. taksitinin ödendiğinin altı çizildi.
Kocasinan Belediyesi’nin 170 bin civarındaki emlak vergisi mükellefine ödeme yaparken çeşitli kolaylıklar sağladığına dikkat çekilerek, yaklaşık 1 dakika içinde verginin ödenebildiği, kredi kartı, posta çeki ve internetten ödeme yapabileceği kaydedildi.
Açıklamanın sonunda emlak vergisi ödemelerinde çalışanlara da kolaylık sağlanması amacıyla veznelerin; hafta içinde 19’a kadar, 30 Mayıs Cumartesi ve 31 Mayıs Pazar günü de 9 ile 16 saatleri arasında açık olacağı duyuruldu.