Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı "4. Türk Patent Ödülleri" törenine katıldı. Başkan Hiçyılmaz, törende ‘En Fazla Coğrafi İşaret Tescili Yapan Şehir’ dalında verilen ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve çok sayıda davetlinin katıldığı ödül törenine ilişkin açıklama yapan Başkan Hiçyılmaz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ödül töreninde yaptığı konuşmasında patent konusunda Kayseri’yi örnek gösterdi. Kayseri’nin açtığı yoldan diğer şehirlerin de ilerlemesini de arzu ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanımızın şehrimiz için sarf ettiği övgü dolu sözler bizi gururlandırmıştır” dedi.
Başkan Hiçyılmaz, ödül töreni dolayısıyla Kayseri pastırması ve sucuğunu katılımcılara ikram ettiklerini de vurgulayarak, “Kayseri Ticaret Odası olarak Sheraton Otel’de kurduğumuz standımızda dünyaca ünlü pastırma ve sucuğumuzu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ikram ettik. Ayrıca katılımcılar için özel ambalajda hazırladığımız sucuk ve pastırmayı da dağıttık. Katılımcılarının bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hiçyılmaz, bu yıl 4.’sü düzenlenen Türk Patent Ödülleri töreninde Kayseri’nin, “En Fazla Coğrafi İşaret Tescili Yapan Şehir” dalında 9 başvuru ile ödül almaya hak kazandığını sözlerine ekledi.