Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin Denizi Yamula Barajı’nda oltayla amatör balık avlama yarışması düzenlediklerini söyledi.
Kayseri Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği KOBDER’le birlikte 13-14 Haziran 2015 Cumartesi ve Pazar günü 3. Balık Avlama Yarışması’nı gerçekleştireceklerini bildiren Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," Balık avlama hobisi olan, hafta sonunu Kayseri Denizi Yamula Barajı kıyısında geçiren pek çok insanımız var. Kocasinan Belediyesi olarak Kayseri’nin sosyal hayatını renklendirmek, Yamula Barajı çevresini ve Sahil Yolu’nu tanıtmak, bu güzellikleri insanlarımızın hizmetine sunmak için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Bu tabii güzellikleri tanıtmak ve vatandaşlarımızın kullanımına sunmak için bu dönem çok renkli organizasyonlar düzenleyeceğiz " dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’deki amatör olta balıkçıları için KOBDER’le birlikte bu yıl 3. Yarışmayı düzenlediklerini hatırlatarak," Yarışma; 13 Haziran 2015 Cumartesi sabah saat 6’da Kuşçu Mahallesi’ndeki Marina önünde 6 kilometrelik sahilde başlayacak, Pazar günü saat 11’de tamamlanacak. Hafta sonunu tabii güzellikler içinde değerlendirmek isteyenlere iyi bir fırsat sunuyoruz. En büyük balığı tutanların dereceye gireceği yarışmada başarılı olanları ödüllendireceğiz. Yarışmaya katılmak isteyenler Kocasinan Belediyesi Beyaz Masa’ya veya KOBDER’in 0 542 356 23 37 başvuru yapmaları yeterli olacak. Şehir dışından başvurular başladı. Şimdiden yarışmacılara ‘rastgele’ diyor, başarılar diliyoruz " diye konuştu.