Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şubesi tarafından madde bağımlılığına dikkat çekmek için ‘Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek’ projesi kapsamında düzenlenen resim, kompozisyon, karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, Melikgazi İlçe Kaymakam Erkaya Yırık, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Törende konuşan Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, “Kayseri’de ben ve ekibim 3 yıldan beri hizmet veriyoruz. Zaman zaman okullarımızda bu yarışmaları düzenliyoruz. Çocuklarımız arasında bu yarışmanın biraz daha heyecan katacağını, algıyı biraz daha fazlalaştıracağını bildiğimizden dolayı böyle bir yarışma düzenledik” dedi.
“ Sene içerisinde okullarımızın açık olduğu zamanlarda bunun gibi programları fazlalaştırarak okullarımızda gençlerimiz arasında biraz daha algıyı arttırıyoruz” diyen Mehmet Adıgüzel, Özellikle büyük şehirlerde, üniversitelerin çok olduğu şehirlerde madde bağımlılığı, alkol, sigara gibi maddelerin bağımlılığının fazla olduğunu ifade ediyorlar. Özellikle Kayseri’de emniyet birimlerimizden aldığımız rakamlarla binde 2 gibi İstanbul ve Ankara’yı hesaba katarsak bu rakam Kayseri’de küçük bir rakamdır fakat bizde Yeşilay olarak valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, milli eğitim müdürlüklerimiz hep beraber bu konuda hassasiyetimizi koruyoruz. Sigaradan, alkolden, madde bağımlılıklarından, şiddetten, aile içi huzursuzluklardan çünkü Yeşilay’ın ilgi alanının fazlalaştığını görüyoruz. Hayatımızın olmazsa olmazları haline gelen internet ve telefonun fakat bilgisayar başına oturduğumuzda yarım saatten fazlası zarar vermeye başladığı için bunlarla ilgili önlem almaya çalışıyoruz. Gençlerimizi madde ve internet bağımlılığından korumamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Melikgazi İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık ise “Dışarıda o kötü alışkanlığa sahip olan çocuklar yarın kendi çocuğumuzla arkadaş olabilirler ve kendi çocuğumuza da o kötü alışkanlıkları bulaştırabilir. Ona ulaşan zarar bize de ulaşabilir. Güçlü bir toplum olmak istiyorsak, sağlam bir gelecek kurmak istiyorsak çocuklarımıza yatırımı yapmak zorundayız. Çocuklarımıza ilgi göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.