Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 81 mahalle muhtarlığı bulunduğunu, 81 mahalle muhtarını bir araya getirmenin çok zor ve vakit aldığını, bazı mahallelerin belediyeye uzaklığının 10-15 km’yi bulduğunu, bu nedenle muhtarlar ile iletişimin daha kolay olabilmesi için özel bir müdürlük kurulacağını söyledi.
Mahalle muhtarlarına dizüstü bilgisayar verildiğini, belediye ile direkt telefon bağlantılı cep telefonu tahsis ettiklerini, ancak çalışmaların daha etkin ve seri olabilmesi için bir ekip oluşturmak istediklerini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç“Melikgazi Belediyesi olarak muhalle muhtarlarını önemsiyor ve değer veriyoruz. Çünkü, mahalle halkı ile iç içe olan ve mahalle ile günlük temas kuran ve bizzat yaşayanlar olarak onların fikir ve tavsiyelerini not ediyoruz. Bu nedenle muhtarlarımıza belediyemiz ile irtibatlı olabilmeleri için e-belediye sistemi ile e-muhtar koordinasyonunu sağladık. Belediyemiz müdürlerine anında ulaşabilmeleri için özel cep telefonları tahsis ederek ücretsiz konuşmalarını sağladık. Bununla yetinmeyip düzenli olarak muhtarlar toplantısı düzenliyoruz. Ancak, Melikgazi Belediyesi olarak muhtarlıklarımıza verdiğimiz önemin bir ifadesi olarak da şimdi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruyoruz" dedi.
81 Mahalle muhtarlarımız ile direkt olarak muhatap olacak, onların taleplerini değerlendirecek ve yazışmaları not alacak, düzenli bir şekilde iş takibi sağlayacak olan oluşturulan ekip ve bu ekibi sevk edecek bir müdürlük tahsis ettiklerini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, yeni kurulacak olan Müdürlük için Belediye meclisinden yetkinin alındığını sözlerine ekledi.