Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Seyitgazi Mahallesi Nuh Naci Yazgan Caddesinde yer alan binaların dış cephelerinin yenilenerek boyandığını söyledi.
Nuh Naci Yazgan Caddesinin çok işlek ve trafik yoğunluğunun da fazla olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Aynı şekilde görsel kirliliğe de izin vermiyoruz. Bu nedenle Selçuklu, Osmanlı mahallelerinde, Küçük Sanayi sitesinde dış cephe kaplama işi yaparak çevresi ile bütünleşen binalar yaptık. Aynı şekilde Hisarcık ve Kıranardı meydan düzenlemesi ile dış cephe yenilemesi gerçekleştirdik. Şimdi ise şehrimizin en işlek caddelerinden biri olan Nuh Naci Yazgan Caddesi’nde ilk etapta 18 binada dış cephe yenilenmesi ve ısı yalıtımlı cephe boyası yapıyoruz. Hem görsel güzellik katıyoruz hem çevresi ile bütünleşen yapıları ortaya çıkarıyoruz. Hem de enerji tasarrufu sağlayan ısı yalıtımlı binaları şehrimize kazandırıyoruz” dedi.
Çevre ve mahalle sakinlerinin bu çalışmadan son derece memnun olduklarını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Kayseri sadece yeni ve modern yapıları ile değil, yenilenen dış cepheleri ve çevresiyle uyumlu yapıları ile örnek olduğunu sözlerine ekledi.
Nuh Naci Yazgan Caddesi’nde ısı yalıtım ve dış boya çalışması yapılan bina sakinleri ise “Melikgazi Belediyesi binalarımıza yapmaya başladığı ısı yalıtım ile önümüzdeki kış daha ucuza ısınacağız. Ayrıca dış cephelerimiz tek bir renk olacak ve görsel güzellik sağlanacak. Bu çalışmalarından dolayı Başkan Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederiz” dedi.