Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, birçok semtte bulunan sosyal ve spor tesislerinin gündüzleri olduğu kadar, akşamları da vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi.
Hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde birçok semtte sosyal ve spor tesisi yaparak halkın hizmetine sunduklarını, şu anda Tınaztepe mahallesinde çok amaçlı ve büyük ölçekli tesisin de tamamlanma aşamasına geldiğini ve önümüzdeki dönemde üç mahallede daha yaptırılacak tesislerin temelini atacaklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Amacımız insanları merkeze taşımaktan çok mahallesinde sorunlarını halledebilmek. Bu amaca hizmet anlayışı içerisinde yaptırdığımız tesislerimizde bulunan dersliklerde hanım kardeşlerimiz MELMEK kursları ile meslek sahibi oluyor. Aile bütçesine katkı sağlıyor. Çocuklarımız, gerek sportif gerekse eğitim alanında dersler alıyor. TEOG sınavına hazırlanıyorlar. Nikah salonlarımızda nikah işlemleri yapılıyor. Düğün salonu olan tesislerimizde vatandaşlarımız düğünlerini yapıyor, yüzme havuzu bulunan Danışmentgazi tesislerimizde yüzme eğitimi de dahil olmak üzere birçok alanda halkımız aradığı hizmeti tesislerimiz aracılığı ile alıyor. Spor salonlarımızdan çevrede bulunan okullarımızın yanı sıra, ilimizi amatör liglerde temsil eden takımlarımız yararlanmaktadır. Bu tesisler ne kadar çok kullanılır, ne kadar çok insan bu tesislerden faydalanırsa bizlerde bu işten o kadar büyük keyif alır, mutluluk duyarız ”dedi.
Danışmentgazi Tesislerini de ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, spor salonunda Görme Engelliler Spor kulübünün GOLBOL takımı antrenmanına konuk olarak, bir süre antrenmanı izleyip antrenör ve kulüp başkanından bilgiler aldı. Başkan Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak, engelli kardeşlerimize her zaman sahip çıkıyor ve gerek maddi gerekse manevi olarak destek oluyoruz. Bedensel Engelliler Spor Kulübü, ampute futbol takımı ve tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak Melikgazi Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte ve şehrimizi başarı ile temsil etmektedir. Sporun ve sporcunun dostu bir belediye olmamızın yanı sıra, engelli olmalarına rağmen gösterdikleri azim ve başarıları ile kardeşlerimiz bizlere adeta yaşama sevinci aşılamaktadırlar. Görme Engelliler GOLBOL takımımızda bulunan kardeşlerimizin de inanıyorum ki gönül gözleri açık ve fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini gösterme açısından, futbol oynuyor olmaları çok önemli bir aktivite olarak göze batmaktadır. Sahip çıkma ve destekleme anlayışı içerisinde Melikgazi Belediyesi olarak, imkanlarımız ölçüsünde GOLBOL takımını destekleme kararı aldık. İlk maçlarına da giderek,kendilerine tribünden destek olacağız"ifadelerini kullandı.