Memur-Sen İl Temsilciliği, Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını protesto etti.
Cumhuriyet Meydanında yapılan protestoda basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi İrfan Kaşıkçıoğlu, “Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır’a Ortadoğu’ya özgürlük direnişle gelecek” diye konuştu.
Kaşıkçıoğlu ayrıca, “Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi’yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken Batı bu zulme ortak oluyor. Mısır’daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Son hukuksuz karar ve Batı’nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. Haksız, hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı” şeklinde konuştu.
Mursi’ye verilen idam cezasının kararını verecek olan müftüye seslenen Kaşıkçıoğlu, “Ey müftü hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan Allah’ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra’da hesabını vereceksin. Kararı onaylarsan 800 bine aşkın üyemizle birlikte iki elimiz yakanda olacaktır” ifadelerini kullandı.