Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarını ziyaret etti. Sağlık çalışanlarının zor şartlarda görevlerini yerine getirdiğini ifade eden Korkmaz, “Ne yazık ki diğer çalışanlar gibi sağlık çalışanları da ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya. Çalışanların yüzde 90’ı özlük haklarını alamıyorlar, ağır iş yükü tehdidi altındalar. MHP iktidarında çalışanlar hak ettikleri, haklarını alacak” dedi.
Vatandaşlardan 7 Haziran’da MHP’ye destek vermelerini isteyen Korkmaz, “Panik yok, çaresi var. MHP iktidarında yolsuzluk ve hırsızlık yapanlardan, milletin alın terini, yetim hakkını kaçak saraylara harcayarak israf yapanlardan hesap soracağız” diye konuştu.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere bazı sağlık kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarını, hastaları ve hasta yakınlarını ziyaret eden MHP Milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, onları çiçeklerle selamladı. Ziyarette kendisine gösterilen ilgiden memnun kalan ve MHP’nin projelerini anlatan ve aynı zamanda yaşanan sorunları dinleyen Korkmaz, sağlık çalışanlarının da diğer çalışanlar gibi birçok sorunla karşı karşıya kaldığını ve yıllardır da bu sorunların giderilmesi yönünde sağlıklı adımların atılmadığını belirtti.
"KREDİ KARTI BORCU ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR, VATANDAŞ ZORDA"
Türkiye’de görev yapan 142 bin hemşirenin yine Hamşireler Haftasını buruk kutladığını kaydeden Korkmaz, şöyle konuştu:
"Örneğin yapılan araştırmalarda hemşirelerin yüzde 90’ı borçlu. Kimisi ev kredisi çekmiş, kimisi ihtiyaç kredisi. Kredi kartı borçları da almış başını gitmiş. Yani Türkiye’de toplumun her kesimi AKP iktidarının yanlış politikaları yüzünden borç sarmalı içinde. Bir çıkış, çare arıyor. Çalışanların yüzde 91’i ise ücretlerinin yeterli olmadığını düşünüyor. Bunun yanında yüzde 88’i ise güvenlik önlemlerini yetersiz görüyor. Yani sağlık çalışanları hem ücret hem de güvenlik sorunu ile karşı karşıya. Zaten Türkiye’de son yıllarda yaşanan şiddet olayları da bu çarpıcı tablonun kanıtıdır. Sağlık çalışanlarının bir diğer önemli sorunu ise ağır iş yükü. Yıpranma payı ve döner sermayelerin emekliliğe yansıması konusunda gerekli adımların iktidar tarafından atılmadığını belirtiliyor. Ne yazık ki AKP iktidarı herkes gibi sağlık çalışanlarını da 13 yıldır oyalıyor. Yani sadece konuşuyorlar ama icraat yapmıyorlar. Aile Hekimleri de dertli. Aile Sağlığı Çalışanları da mali, sosyal ve özlük haklarının korunması için taleplerde bulunuyor ama iktidar duymuyor. MHP iktidarında koruyucu sağlık hizmetleri ve temel sağlık hizmetleri, eşitlik ve hakkaniyet prensiplerine uygun olarak devlet tarafından ücretsiz olarak sunulacak. Çalışma mevzuatı işçi ve işveren haklarının denge içinde gözetildiği, hakkın yenmediği bir şekilde hayata geçirilecek. Sendikal haklar çağdaş normlara uygun hale getirilecek, çalışanlar hak ettikleri şartlarda hizmet sunacak ve hizmetlerinin karşılığını alacak"
Türkiye’nin bir karanlığa sürüklendiğini ancak umutsuzluğa kapılmaya gerek olmadığını vurgulayan MHP Kayseri Milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, “Panik yok, çare var. 7 Haziran’da gereken cevap bu oyalayan, aldatan iktidara verilmelidir. MHP kadroları hazır, MHP’nin projeleri hazır. Toplumun tüm kesimlerine yönelik önemli ve alanında uzman kişilerce hazırlanmış projelerimiz var. Kaynak hazır. Kaynak kaçak saraylarda, kaynak lük saltanat hayatı sürenlerde. Kaynak israf yapanlarda. Bunu biz söylemiyoruz. Mevcut iktidarın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç söylüyor. Ne diyor, kendi iktidarına da kendi yol arkadaşlarına da aynı zamanda gönderme yapan Bülent Arınç; ‘Eğer biz israfı önleseydik vatandaştan vergi dahi almazdık’ diyor. İşte alın size kaynak. Hükümetin sözcüsü aslında kaynağın adresini herkese açıklıyor. İşte MHP iktidarında yolsuzluk ve hırsızlık yapanlardan, milletin alın terini, yetim hakkını kaçak saraylara harcayarak israf yapanlardan hesap soracağız. Bu hesap görülecek, bundan kaçış yok. İşte millet eğer hakkını almak istiyor ve hakkını yiyenlerden hesap sormak istiyorsa MHP’ye omuz vermek zorundadır. MHP’yi 7 Haziran’da iktidar yapın, biz de onlardan hesabını soralım. Eğer vaatlerimizi yerine getirmezsek bizden de hesabını sorun. Çünkü MHP bazıları gibi millete ve adalete hesap vermekten kaçmaz. Bizim AKP gibi verilemeyecek ya da korkacağımız, çekindiğimiz hesabımız yok. Alnımız sözde değil özde ak" ifadelerini kullandı.