Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) yapılan yazılı açıklamada, “İzmir Ege Üniversitesi’nde PKK’lı hainlerce şehit edilen yiğidimiz Yılmaz Fırat Çakıroğlu’nun adı Pınarbaşı Belediye Meclisi’nin oybirliği ile Pınarbaşı İlçemizde bir sokağa verilmişken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki AKP’liler önce komisyonda daha sonra da mecliste oy çokluğundan aldıkları güçle bunu reddetmişlerdir. PKK’lılar tarafından canına kıyılan bir gencin adının bir sokağa verilmesinden kimler neden rahatsız olabilir?” ifadeleri kullandı.
MHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklama şu şekilde; “Fırat’ımızın adını o sokağa vereceğimizi ilan edip tavrımızı da açık ve net bir şekilde: ’Yüreği yeten varsa, gelsin o tabelayı oradan kaldırsın." diyerek koyduk. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin bu partizanca tavrından vazgeçeceğini umarken Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ’Çakıroğlu şehit değildir, kimse bunu bize dayatamaz’ cümlesiyle özetlenecek ifadelere yer verilmiştir. Bir kez daha gördük ki, PKK’nın meclise girmesi sonrası hamaset yapıp, Milliyetçilik rolü oynayanların bilinçaltındaki bakış açıları bu olay ile bir kez daha ortaya çıkmıştır.”
Yapılan açıklamada ayrıca, “Bir kez daha gördük ki, PKK’ları şımartan, meclise taşıyan, pazarlıklar yapan, kol kola gezen AKP’lilerden de bu beklenirdi. Bizim kendimizi ispata ihtiyacımız olmadığı gibi Fırat’ımızın şehitliğini sizin gibilere ispata da ihtiyacımız yoktur.
Mavi Marmara Gemisinde İsrail askerileri tarafından canına kıyılan AKP Milletvekilinin oğlu Furkan Doğan’ın adını verirken kanun bahane etmeyen Büyükşehir Belediyesi PKK’lılar tarafından canına kıyılan Fırat Çakıroğlu’nun adının sokağa verilmesiyle ilgili kararı reddederken kanunları bahane göstermektedir. Bu da göstermektedir ki ortada apaçık bir ülkücü düşmanlığı vardır” ifadeleri kullanıldı.
Ülkücü düşmanlığının yapıldığı belirtilen açıklamada, “Sayın Çelik, biz Fırat’ımızın adını o sokağa asacağız, bir kez daha tekrar ediyorum, yüreği yeten varsa, gelsin o tabelayı oradan kaldırsın. Sana ve senin gibi düşünenlere asla taviz vermeyeceğiz. Ülkücü düşmanlığı yapman sana da partililerine de bir şey kazandırmayacaktır. Kaybetmiş olmanın acısıyla gözünüzü intikam hırsının bürüdüğünü görebiliyoruz. Çok yakında o makamları da sizlerden alıp partiye değil Kayseri’ye hizmet eden belediyecilik nasıl yapılırmış hepinize göstereceğiz” ifadeleri yer aldı.