Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısına katıldı.
Toplantı öncesi 2011 yılında şehit olan Komiser Yrd. Adem İlkkılıç’ın ailesini ziyaret eden Nesrin Çelik, bakanlık olarak şehit ailelerinin acılarını paylaştıklarını, onlara her türlü desteği verdiklerini söyleyerek, Şehit Adem İlkkılıç’ın isminin verildiği caddenin tabelasını taktı. Ziyaretin ardından Derebağ Şelalesi’ni gezen Müsteşar Nesrin Çelik, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ile birlikte muhtar bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik’in burada bulunmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Yahyalı olarak bizim turizmin yanında bir çok değerlerimiz var. Madenlerimiz, meyvelerimiz, şelalelerimiz, hacer ormanlarımız, enerji üslerimiz, belki de bir çırpıda sayabileceğimiz 16’ya yakın güzelliğimiz var. Ama bizim en büyük güzelliğimiz muhafazakar yapımızla her türlü güzelliğe kucak açmış, yardımsever bir ilçe olmamızdır. Ben tüm Yahyalı’lar adına ilçemize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu. Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapmış olduğu faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler veren Müsteşar Çelik, mahalle ve köy muhtarlarının kendilerinin en önemli partnerleri, en önemli iş birlikçileri olduğunu ifade etti. Müsteşar Nesrin Çelik, “Devletimizin, hükümetimizin ve bakanlığımızın en temel politikası hiçbir vatandaşımızın aç, açık ve muhtaç kalmamasıdır. Ani vuku bulan olaylarda ilk haberdar muhtarlarımız oluyor. Bu olaylarda vatandaşımızın mağdur olmaması, ser sefil ortada kalmaması için bizlere en hızlı bilgiyi aktaracak muhtarlarımızdır. Bu nedenle muhtarlarımızın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaları, verdiği hizmetleri iyi şekilde bilmesi gerektiğini düşünüyorum ki, ileride mahallesinde ya da köyünde bir ihtiyaç hasıl olduğu o zaman, hızlı bir şekilde bize iletsinler bizde duruma hızlıca müdahale edebilelim. Hiçbir vatandaşımız sıkıntı yaşamasın” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ailelere verdikleri ekonomik destekler hakkında bilgiler veren Müsteşar Nesrin Çelik, “Öncelikle engelli evde bakım ödemelerimiz var. Biz engellinin, yaşlının ve çocuğun kendi ailesinin yanında, kendi evinde kalması taraftarıyız. Engelliyi, yaşlıyı veya çocuğu ailesinden alarak, onlara bir merkezde bakmayı asla istemiyoruz. Bunun sebebi de ailenin verdiği sevgi, şefkati ve güven duygusudur. Biz beş yıldızlı otel konforunda imkanlar sunmamıza rağmen bu değişmiyor. Bu nedenle engellinin, yaşlı ve çocuklarımızın ailesinin yanında kalmasını istiyoruz. Evde bakım çok önemli. Engellilerimize aileleri baksınlar, eğer aile ekonomik anlamda zor durumdaysa, biz onlara destek verelim. Engellimize, yaşlılarımıza, eşi vefat eden kadınlara aylık maaş veriyoruz. Ve bu aydan itibaren Yetim Aylığı uygulamasını başlatarak, öksüz, yetim ve babası askerde çocuklarımıza aylık 100 TL vermeye başladık” şeklinde konuştu.
Kadına Karşı Şiddeti Önleme Yasası’ndan da bahseden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik; “Bir kadının kocasından şiddet görüyorum diye jandarma veya polis aradığı zaman, jandarma veya polis gelip kadının ifadesini alarak, delil ya da şahit gerektirmeden, mahkemeye çıkmadan koca evden uzaklaştırılabiliyor. Artık şiddet uygulayan erkek kendisini sokakta bulabilir. Bu yasadan sonra kol kırılıp, yen içinde kalmıyor. Devreye polis giriyor, mahkeme giriyor işin tadı tamamen kaçıyor. Belki çok büyük sorunları olmayan aileler bir anda dağılabiliyor. Biz de gelen çocukların büyük bir kısmı da boşanmış aile çocukları” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, toplantı da koruyucu aile, evlat edinme, engelli hakları, çocuk, kadın, genç ve yaşlılara yönelik hizmetler hakkında da bilgiler verdi.