Kayseri’nin Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, geçtiğimiz hafta MHP İl Teşkilatınca partiden ihraç edildiği öğrenilirken, Ali Osman Yıldız Kayseri 10. Noter aracılığı ile de partisine istifasını tebliğ etti.
MHP Sarıoğlan İlçe Teşkilatı’nın İl Teşkilatı’na başvurusu üzerine İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ali Osman Yıldız’ın ön kararı disiplin kurulunca görüşüldü 07.05.2015 tarihinde gerçekleştirilen il teşkilatı disiplin kurulu toplantısında alınan karar gereği 30 Mart’ta yapılan seçimler sonrasında belediye başkanı seçilen Ali Osman Yıldız ile belediye meclis üyeleri Yusuf Akbulut, Bahri Aktar ve Habil Özkul’un 13 aylık çalışma sürelerinde parti disiplinine aykırı tavır ve tutum sergiledikleri belirtilirken, kararın içerisinde, "İktidar partisinin belediye başkanlarına milletvekili adaylarına karşı kabul edilemez derecede taltifler, vatandaşlara karşı olumsuz tavı ve tutumları ve en önemlisi MHP tüzük ve inançlarına aykırı hareketlerinden dolayı kendilerinden savunma istenmesine rağmen vermemeleri ve davetlerimize icabet etmemeleri neticesinde belediye başkanlığı döneminde olumsuz işlemlerde dikkate alınarak parti üyeliklerinden ve partiden oy birliği ile kesin çıkarılmasına ve ihraçlarına karar verilmiştir" denildi.
7 Mayıs 2015 tarih ve 10 sayılı karar gereğince seçime girdiği partisinden ihraç edilen Ali Osman Yıldız’ın 12 Mayıs 2015 tarihi itibariyle Kayseri 10. Noteri aracılığı ile de partisine istifa mektubu gönderdiği öğrenildi.