Sağlık-Sen Kayseri Şubesi, Samsun’da görevi başındayken öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun için eylem yaptı. Yapılan eylemde konuşan Sağlık-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Acilen şiddet önleyici, caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımlar hayata geçirilmelidir” dedi.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde yapılan eylemde konuşan Sağlık-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Ülkemizde yıllardır yaşanan sağlık çalışanlarına şiddetin vahşi ve alçakça bir örneğini daha Samsun’da yaşadık. Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu mensfur saldırı şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan, sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı lanetliyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz” diye konuştu.
Doğan ayrıca, “Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla Sağlık-Sen olarak çeşitli zamanlarda çözüm önerilerimizi ortaya koymuştuk. Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlattığımız ‘Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans’ kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilememiştir. Görülmektedir ki mevcut uygulamalar yeterli değildir ve acilen şiddet önleyici, caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımlar hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.