Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları KAYMEK, gerçekleştirdiği projelerle farklı milletlerden gençlerin kaynaşmasına vesile oluyor.
Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortaklaşa düzenlenen ’Sanatla Gelen Dostluk’ projesi kapsamında Romanya ve Portekiz’den gelen 22 gence, geleneksel el sanatları kursları veriliyor. Çini, imitasyon, hüsn-ü hat, ahşap boyama vs. gibi konularda Avrupalı gençlere, bu sanatların incelikleri anlatılıyor, uygulamalı dersler veriliyor.
"TÜRK İNSANI ARKADAŞ CANLISI"
Konuyla ilgili olarak düşüncelerini aktaran Romanya’dan çevre mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisi Catalin Aurel Zata, Türk insanından çok hoşnut kaldığına vurgu yaparak, "Birkaç gündür buradayız. Burada Türk insanından, çevreden ve yemeklerden çok hoşnut kaldım. Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin eğitimi konusunda bilgiler aldım. Bugün de burada boyamalar yapıyoruz. Kendimi mutlu hissediyorum" dedi.
Portekiz’den Ana Patriciada Silva Ferraz da Türk insanının çok dost ve arkadaş canlısı olduğunu ifade ederek, "Buradaki çalışmaları oldukça etkileyici görüyorum. Şimdi bir ahşap boyaması yapıyorum ve benim için ilginç bir deneyim oldu. Türk insanının bize gösterdiği yakınlık için de teşekkür ederim" dedi.
Patriciada Silva Ferraz, hayatında ilk kez Kayseri’de kar gördüğünü ve çok şaşırdığını da sözlerine ekledi.
BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Proje koordinatörü Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endrüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan Şefi Osman Yücel de projelerine destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, "Romanya ve Portekiz’den gelen gençlerimiz, Büyükşehir Belediyesi KAYMEK’e ait İhtisas Merkezi ve Sümer Tesisleri’nde çini, imitasyon, ahşap boyama gibi konularda uygulamalı dersler alıyorlar. Kendi kültürümüzü ve değerlerimizi anlatarak onları en iyi şekilde ülkelerine göndermek istiyoruz. Bu kapsamda desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik Bey’e teşekkür ediyorum" diye konuştu.