Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, AK Parti’nin kendisinin haberi olmadan partiye üye yapıldığını iddia ederek, suç duyurusunda bulundu.
Sendika üyeleri ile beraber Kayseri Adliye Sarayı’na gelen SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, AK Parti ilçe teşkilatlarının kendisinin haberi olmadan partiye üye yapıldığını iddia etti. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Karakaya, “Bugün burada bulunmamızın gerekçesi ilimizde daha önce de benzeri yaşanan ama bizzat şahsımında üyeliğinin ortaya çıkmasından dolayı suç duyurusunda bulunmak için buradayız. 657’ye tabi devlet memuru statüsünde çalışıyoruz. Biz yıllardır mücadelemiz içerisinde devlet memurlarına siyaset hakkını da savunduk. Siyaset yasağının kalkmasını dile getirdik ve bunun içinde yıllardır mücadele ediyoruz. Bu yasağı ve talebi görmezden gelen bir iktidarın bu yasağı devam ettirirken ve devlet memurlarının parti üyeliği suçken SES şube başkanı olarak şahsımın ve iki üyemizin AK Parti’ye üyelikleri çıkmıştır. Netice de bu olay irademiz dışında, sahte ve hukuksuz bir üyeliktir” dedi.
Orhan Karakaya’nın avukatı Eylem Sarıoğlu ise, “Siyasi partiler gereğince bir kişinin bir siyasi partiye üye olabilmesi için kimlik bilgilerini ibraz etmesi, fotoğraf ibraz etmesi ve üyeliğe ilişkin bir form doldurması gerekmektedir. Müvekkillerimin böyle bir formu doldurmadıkları halde kimlik bilgilerinin AK Parti ilçe teşkilatlarında bulunması ve üye kaydedilmesi bu bilgilerin hangi kanaldan partiye ulaştırıldığı gibi soru işaretleri ortaya çıkarmaktadır” şeklinde konuştu.