Kayseri’nin en büyük bisiklet gruplarından Seyyah Bisiklet Platformu, Kayseri’yi karış karış gezerek, hem Kayserilileri bisiklet sürmeye davet ediyor, hem de bir ulaşım aracı olan bisikleti sevdirmek adına, çeşitli faaliyetlere öncülük ediyor. Grup üyeleri ayrıca, bisiklet sporunun tanıtımı için 7 günde 4 il gezerek, bisikletin önemini anlatacak.
Her geçen gün daha da artan Seyyah Bisiklet Platformu üyeleri, haftanın 4 günü bir araya gelerek, şehir içinde ve şehir dışında birçok eğlenceli etkinliğe imza atıyor. Özellikle bisiklet sporunu yaygınlaştırmak adına Kayseri’de önemli bir görevi üstlenen Seyyah Bisiklet Platformu, obezite ile mücadele, sağlıklı yaşam, bisiklet sporunu özendirme, artan araç trafiğinin ve hava kirliliğinin önüne geçme ve doğaseverlik gibi birçok sosyal duyguları geliştirirken, diğer taraftan da toplumun bisiklet sürücüllerine olan saygısını artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunuyor.
Platformun kurucuları, Nuray Karakaya, Veli Canpolat, Mustafa Karaahmet, Süleyman Kır, Yusuf Hakan Özdemir, Çağdaş Demir, Yusuf Polat, Asım Anıl Erdemir, Mert Elgün ve Serdar Gökhan Çiçek, gurup faaliyetlerinin yaygınlaştırılması adına çeşitli sosyal kuruluşlar ile bir araya gelerek, 2015-2016 yılı içerisinde yapılacak olan etkinlikler ile ilgili Kayseri halkını bisiklete binmeye davet ediyorlar.
Grup yöneticilerinden Serdar Gökhan Çiçek, Kayseri’nin ve Kayseri’deki doğal güzelliklere, bisiklet ile çok daha kolay bir şekilde ulaşılabildiğini belirterek, Kayserililer’i bisiklet sürmeye ve Kayseri’nin doğal güzelliklerini keşfetmeye çağırdı.
Çiçek, ülkemizde bisiklet sporunun yaygınlaştırılması amacıyla geçtiğimiz yıl oluşturulan Seyyah Bisiklet Platformu’nun, her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çekerek, “Amacımız ülkemizde ve şehrimizde bisiklet sporunun daha da yaygınlaştırılmasını sağlayarak, sosyal bir şehir olma yolunda insanlarımızı bilinçlendirmek ve bunun yanı sıra, doğayı tanımak, spor yapmak, artan araç trafiğinin önüne geçmek ve genç nesillerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bisikletin spor faaliyetinden farklı olarak bir ulaşım aracı olduğunun da bilincinde olarak, aynı bilinci Kayseri’deki motorlu araç sürücülerine kazandırmak ve trafikte daha saygın bir rol almaktır. Kayserimiz hem doğal güzellikleri hem de düzgün yolları ile bisiklet sporu ve ulaşımı adına oldukça elverişli bir şehirdir. Kayseri Merkez ve İlçe Belediyelerimiz de, bisiklet sporunun geliştirilmesi adına çok önemli adımlar atarak, en işlek bulvarlarda bisiklet yolları oluşturmuştur. İşte bunu fırsat bilerek 7’den 70’e tüm halkımızı bisiklet sürmeye ve bisiklet sürücülerine karşı daha duyarlı hassas davranmaya davet ediyoruz. Çünkü her bisiklet bir candır” şeklinde konuştu.
Çiçek ayrıca, 1 Mayıs Cuma günü, yaklaşık 4 ili kapsayan bir tur planladıklarını da belirterek, yaklaşık 7 gün sürecek olan Akdeniz turu öncesi tüm doğaseverleri ve bisiklet kullanıcılarını, Seyyah Bisiklet Platformu’nda buluşmaya davet etti.