Kayseri Lisesi Okul Aile Birliğince her ay düzenlenen “Bir konu, bir konuk” konferanslar serisinin Kasım Ayı konuğu olan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç oldu. Ayrıca Melikgazi Belediyesince yeniden yaptırılan Konferans Salonu da öğrencilerin hizmetine sunuldu. Başkan Büyükkılıç, “Tarih yazılan, tarihe tanıklık eden bir mekânda olmanın gururu içindeyim.” dedi.
Teknik ve ara eleman çok önemli…
Melikgazi Belediyesince çevre düzenlemesi ve her türlü teknik donanımı ile eğitime kazandırılması nedeni ile Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür eden Okul Müdürü Ramazan Güneş “ Okulumuz aynı zamanda bir bölge okuludur. Bu okula yapılan her yatırımın ve hizmetin aslında sanayideki iş kollarının teknik eleman ihtiyacına cevap vermektedir.”dedi.
Kayseri’de ilk sanat okulu 1942’de açıldı 73 yıldır …
“Her köşesinde bir tarih yazan bu mekânda sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum” diyerek sözlerine başlayan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç sözlerine şöyle devam etti: “Sizlerin daha verimli ve başarılı olmanız için, biz kent yöneticileri yasalar çerçevesinde her türlü yatırımı yapıyoruz. Melikgazi Eğitim dostu bir belediyedir. Yaptırdığımız okulumuz ile eğitimi adeta taçlandırıyoruz. Kayseri bir sanayi ve üretim şehridir. Ama aynı zamanda eğitim merkezi olup bir bölge şehridir. Bu açıdan sanayide teknik eleman ve ara eleman yetiştirilmesinde önemli görevler üstlenmektedir. Kayseri ilk uçak üreten bir şehirdir. Bu sizler gibi teknik elemanların bir başarısıdır. Sanayi gitgide gelişmekte ise buna uygun teknik eleman yetiştirilmesi de zorunlu olmaktadır.”dedi.
Konferansa katılan tüm öğrencilere kitap hediye etti.
Her ay bir kent yöneticisinin ağırlandığı toplantıda Mayıs ayı konu olarak öğrencilere belediye bilgi ve tecrübelerini paylaşan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ise konferansa katılan tüm öğrencilere kitap hediye etti.