Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirerek solucanlarla vermikompost gübre ürüterek bu yönde öncü ve teşvik edici hizmetler sunduklarını söyledi.
Pazar atıkları, çim atıkları, çay posası…
Melikgazi Belediyesi olarak Pazar atıklarını, kesilen çim atıklarını ve çay posası atıklarını değerlendirmek istediklerini bu yönde bin proje hazırladıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, California Solucanı olarak bilinen bu gübre yapımı solucandan ilk etapta 25 bin adet satın aldıklarını kaydetti.
Daha az gübre ile daha çok yeşil alan...
Vermikompost gübre olarak bilinen bu gübrenin sebze ve meyve ağaçlarında çok daha fazla verimli olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç , konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“Melikgazi Belediyesi olarak ilçe halkımızın günlük ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi bazen de öncü ve teşvik edici hizmetler sunuyoruz. Kayseri aynı zamanda bir tarım şehri olarak küçük ama büyük çaplı tarım yapılan bir şehir. Erciyes eteklerindeki bağ ve sayfiye evleri, Germir ve Gesi Bağları, Hisarcık kiraz bahçeleri ve Gilaboru merkezindeki alanlarda Melikgazi olarak; yapılan tarımda gübrelemede daha çok verim alabilmek amacıyla modern tarım çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Nitekim Pazar atıklarından gübre yapıyoruz. Şimdi de solucanlardan gübre üreterek belediye park ve bahçelerinde gübrelenen alanlarda verimliliği artıracağız.”dedi.
Bu çalışmayı halkımıza tanıtmak amacı ile …
Öncelikle böyle verimli bir çalışma hakkında kamuoyu oluşturmak, halkı bilgilendirmek, öncü olmak ve teşvik etmek istediklerini kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak önümüzdeki eğitim döneminde bu konu ile ilgili olarak uygulamalı kurs açacaklarını sözlerine ekledi.