Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, daha önce ilçedeki bölge bölge yaptığı esnaf buluşmasını bu kez toplu şekilde gerçekleştirdi.
Gezegen Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı buluşmaya Büyükşehir Belediyesi önceki Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, diğer adaylar Ahmet Doğan ve Avşar Arslan, İlçe Başkanı Ragıp Dost, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alaaddin Kayabaşı, Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş ve çok sayıda esnaf katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, daha önce esnafla bir araya gelmeyi istediklerini ve iki kez buluştuklarını belirterek, "Esnaf geçmişi olan biriyim. Sizleri en iyi şekilde anlayacağımı düşünüyorum. Sizin için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Başkan Palancıoğlu, Mehmet Özhaseki’nin 21 yıl belediye başkanı olarak Kayseri’ye hizmet verdiğini hatırlatarak, "1,5 yıl belediye başkanlığı yapan birisi olarak bu işin ne kadar zor olduğunu gördüm. Herkesin yapabileceği bir iş değil. Kendisinden Allah razı olsun. Bize her fırsatta destek verdi ve Talas’a destek vermeye devam ediyor." diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi önceki Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu anımsatarak, "Biz esnafken dükkana gelen hanımların alıcı mı yoksa bakıcı mı olduğunu anlardık. Esnaflığın bize en çok faydasını belediyede gördük. Bütçede para yönetimi, girdi-çıktı, hesap-kitap nedir öğrendik. Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun yıllarca belediye başkanlığı yaptım. Başımız dik, alnımız açık ayrıldık. Geriye baktığımızda çok yapılmış iş görüyoruz. 21 yıllık süre çalışmakla geçti. 21 yılda 21 gün tatil yapmadım. Kayseri’nin eski haliyle şimdiki halini karşılaştırdığımızda park, yol, sosyal tesis vb. gibi 10 binden fazla iş yapmışız. 5 bin günden fazla görev süremizde demek ki her günümüze neredeyse 1,5-2 iş düşmüş. Gelinen noktada şehrin alt yapısı bitti. Üst yapısında iyi işler oldu ve yapılmaya da devam ediyor. Üst yapı insanlar yaşadıkça durmadan yenilenir, tazelenir, geliştirilir ve büyütülür. Birçok belediye başkanının yapmaya korktuğu işler yaptık" şeklinde konuştu.