Kayseri’de İncesu İlçesine bağlı Hamurcu Mahallesi’nde yaşayan ve tarlalarının hazineye geçirileceğini iddia eden köylüleri ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Adayı Mete Taştan, her zaman çiftçilerin yanında olacaklarını söyledi.
Kayseri’nin İncesu ilçesine bağlı Hamurcu köyünde yaşayan yaklaşık 695 kişi, kendilerine İncesu Asliye Mahkemesi’nden gelen ihbarname ile şok yaşamış ve daha önce köyde yaşayan 2 kişinin köylülerle tartışıp Tapu Kadastro Müdürlüğüne, "Arazilerde sınır yok, tarlalar sürülmüyor" şikayetinde bulunması üzerine köye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin inceleme yapmıştı.
Mahkemeden gelen ihbarname ile şaşkına dönen Hamurcu köyü sakinleri, tarlalarının hazineye geçeceğini öğrendikten sonra durumu protesto etti.
Hamurcu köyünü ziyaret eden MHP Kayseri Milletvekili Adayı Mete Taştan, köylüler ile sohbet ederek dertlerini dinledi. MHP olarak her zaman çiftçilerin yanlarında olduğunu söyleyen Taştan, mağduriyetin giderilmesi için uğraşacağını söyledi.