Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2 ay önce doğada yaralı bir şekilde bulunan Kızıl Şahin, Kerkenez ve Tilki Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde uygulanan tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel " Yaklaşık 2 ay kadar önce doğada yaralı olarak bulunan farklı yabani hayvanların tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya salınması işlemini gerçekleştireceğiz. Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçemiz Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında doğal yaşam rehabilitasyon merkezi unvanına sahip. Bu kapsamda 1,5 yıl içerisinde çoğunluğu su kuşları olmak üzere 100’ün üzerinde yabani hayvanı yeniden doğaya saldık. Hem kendi personelimizi hem de Orman ve Su İşleri Müdürlüğü personelini bu anlayışta gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı kutluyorum." dedi.
Üstünel " Tilki, kerkenez ve Kızıl Şahinlerimizi doğal yaşama salacağız. Bu bağlamda arkadaşlarımız doğaya salma işlemi esnasında hayvanlarımıza bir müddet beslenebilmeleri için ihtiyaç duyacakları gıdayı da bırakacaklar böyle bir tedbirimizde var bizde amaca uygun bir iş yapmış olacağız" diye konuştu.
Daha sonra tedavileri tamamlanan yabani hayvanlar Kayseri’nin Pınarbaşı ve Talas İlçelerindeki doğal yaşam alanlarına bırakıldı.