AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Kemal Tekden, Mavi Marmara şehitlerinin 5. yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen mevlid programına katıldı.
Furkan Doğan’ın memleketi olan, Talas’ın Reşadiye mahallesinde düzenlenen mevlid programına katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Kemal Tekden, yaptığı açıklamada İsrail’i hedef alarak, "O gözümüzde büyüttüğümüz, Siyonist İmparatorluğu, meğerse bir kağıttan kaplanmış" dedi.
Tekden ayrıca, "Mavi Marmara olayının ve şehitlerin 5. yıl dönümünü, Reşadiye mahallemizde andık. Furkan Doğan ve şehitlerimiz için dualar okuduk. Genç yaşta, herkesin arzulayıp gidemediği makamlara ulaştı. Şöyle düşünüyorum, o gözümüzde büyüttüğümüz Siyonist İmparatorluğu, meğerse bir kağıttan kaplanmış. Bu silahsız, genç insan ve arkadaşları o kaplanı bir anda perişan ettiler. Bu, bunun göstergesi. İsrail istediği kadar kendini lanse etsin ama, silahsız insanlara, en donanımlı askerleri ile hücum etti. Onlar zaten şahadet için gitmişlerdi oraya. Onların karşısında, İsrail’in perişanlığını gördük. Bende İsrail’e gittim. Oradan edindiğim intibalarımı yazdığım yazımın başlığı Korkak İsrail idi. İsrail’in göründüğünün ötesinde çok korkak olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu olayda onun göstergesi. Şu anda İsrail, eğer o eski gücünde değilse, herkes İsrail’in gücünden artık korkmuyorsa, bu Furkan’lar sayesinde başarılmıştır. Arkasından da tabii, One minute hadisesi ile başarılmıştır. Ben öncelikle, şehitlerimizin yakınlarına sabır dilemekle beraber, bu günü bir düzün günü değil, memnuniyet ve mutluluk günü olarak addediyorum. Çünkü, Furkan Doğan eminim ki çok mutludur. Gerçek saadete ulaşmıştır. Darısı bize" şeklinde konuştu.