Tüm Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Celal Adıgüzel, bağlı bulundukları Tüm-İş Konfederasyonun 1. Olağan Genel Kurulunu 17 Mayıs Pazar günü Kayseri’de yapacağını bildirdi.
Adıgüzel, "Türk işçisi sendikasız, iş güvenliğinden yoksun, asgari ücret zulmüyle inim inim inlemektedir. Sendikalı olanlarda da durum çok iç açıcı değildir.147 sendikanın 98’i barajı geçemediği için toplu sözleşme yapamamaktadır" dedi.
Tüm Petrol-İş Sendikası toplantı salonunda Tüm-İş Konfederasyonuna bağlı sendika başkanlarıyla bir araya gelerek basın açıklaması yapan Tüm Petrol-iş Sendikası Genel Başkanı Celal Adıgüzel önemli açıklamalarda bulundu. Adıgüzel, şunları söyledi:
"Geçtiğimiz yıl bir cemaat teşekkülü olarak kurulan Aksiyon-iş konfederasyonunu saymazsak bağımsız sendikaların bir araya gelerek kurduğu Tüm-İş Konfederasyonu 36 yıl sonra bir ilki başarmıştır. Yaklaşık üç yıl önce başlayan kuruluş çalışmaları, oldukça zorlu bir süreç sonunda Türk işçisini yeni, dinamik, ilkeli bir çatıya kavuşturdu. Konfederasyonumuz geçim sıkıntısıyla ezilen işçilere yeni bir soluk olmak için var gücüyle çalışacak. Açıklanan 2015 Ocak istatistiklerinde kayıtlı işçi sayısı 12 milyon 180 bin 945 kişi, 147 sendikaya üye toplam işçi sayısı ise sadece 1 milyon 297 bin 464 dür. Buda oran olarak yüzde 10.65’tir. Kamuda işçi olanları çıkarırsak bu oran özel sektörde yüzde 3’e kadar düşmektedir. Görülen bu acı tablo Türk işçisinin sendikasız olduğu gerçeğini bir tokat gibi yüzümüze çarpmaktadır. Türk işçisi sendikasız iş güvenliğinden yoksun, asgari ücret zulmüyle inlemektedir. Sendikalı olanlarda da durum çok iç açıcı değildir.147 sendikanın 98’i barajı geçemediği için toplu sözleşme yapamamakta ve bu durumun değişmesi için hiçbir çalışmada yapılmamaktadır. Mevcut konfederasyonlar yeterli olmamakla ve maalesef tüm işçileri kapsayan bir alan oluşturamamaktalar. Tüm-İş Konfederasyonu işte tam da böyle bir ortamda işçi sınıfının kanayan yaralarına merhem olmak için kuruldu. Geleceğe ışık tutacak projelerimizle, inançlı kadrolarımızla tarihe adımızı yazdırmak için yola çıktık. İşte bu motivasyonla yapacağımız ilk genel kurulumuzda tüm işçi arkadaşlarımızı davet ediyoruz."