Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2015 yılı ilkbahar dönemi fidan dikim çalışmalarının başlatıldığını ve bugün yapılan çalışma ile Mimarsinan Bölgesi Şirinevler Mahallesinde 500 fidanın toprak ile buluştuğunu söyledi.
Şirintepe Mahallesi yol güzergâhı üzerinde yolun her iki tarafında toprak düzenlemesi yapılarak ağaçlandırma alanı olarak yeniden bölge halkına kazandırıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Ağaçlandırma çalışması yapılan alanda öncelikle ağaç dikilecek yerler tespit edildi. Çukurlar hazırlandı, çalı ve diğer zararlı otlar temizlendi ve toprak gübrelenerek zenginleştirildi. Ağaçlandırma alanı olarak gerekli düzenleme yapılarak ilk etapta 500 fidan dikimi halkın ve Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Boş atıl ve otlar içindeki alan bundan böyle ağaçların gölgesinde piknik yapılacak alanlara dönüştürüldü. Bölge halkına hayırlı olsun" dedi.
Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerde görev almalarından son derece mutlu olduklarını ve dikilen fidanların bekçisi olacaklarını, öğrenciler ile zaman zaman gelerek bunların bakım ve sulamasını da yapacaklarını söyledi.
Bölgeye 100 cm boyunda çam fidanları dikildiğini çünkü çam fidanlarının dayanıklı, hızlı gelişen ve uzun ömürlü olmasından dolayı tercih edildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ağaçlandırma çalışmalarımıza yeni bir düzenleme getirerek, öncelikle bölge ağaçlandırma planı yaptıklarını ve daha sonra bölge halkının katılımı ile fidan dikimlerinin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.